Predstavljena knjiga Đurđice Ivanišević "Crveno jato"

Knjigu Đurđice Ivanišević "Crveno jato" objavljenu u vlastitoj nakladi predstavili su večeras u prostorijama Hrvatske kulturne zaklade književnik Stjepan Šešelj i teatrolog Igor Mrduljaš.

U knjizi su na 167 stranica objavljene kolumne koje je autorica ispisivala tijekom 1997. i 1998. u Vjesniku osvrćući se na probleme u hrvatskoj kulturi i društvenom životu.

Kolumne su pisane za svakoga u Hrvatskoj, rekao je Šešelj i dodao kako tekstovi Đurđice Ivanišević ukazuju na opasnosti koje prijete Hrvatskoj, ali i svijetu.

Autorica polemizira s osobama i pojavama koje zajedno naziva "crvenim jatom", rekao je Mrduljaš i dodao kako je "uglavnom riječ o onima koji su nezadovoljni nastankom hrvatske države".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje dvije Hrvatske", kazao je Mrduljaš i dodao kako je "jedna ona koja se krvavo izborila za svoju neovisnost i druga koja se opire priznati te činjenice".

Đurđica Ivanišević (1951.) radi kao novinarka, piše pjesme, eseje, kritike i članke o književnosti. Objavila je više knjiga među kojima i knjigu eseja i novinskih članaka "Ljudi iz akvarija".

(Hina) xmk yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara