Predstavljena knjiga "Hrvatska - stoto Papino putovanje"

KNJIGA "Hrvatska stoto Papino putovanje", objavljena u izdanju zagrebačkoga "Profila", predstavljena je danas u Novinarskom domu u Zagrebu.

"U knjizi su sakupljeni svi govori i poruke pape Ivana Pavla II. tijekom njegova boravka u Hrvatskoj, ali i najvažniji trenuci iz 25-godišnjeg Papina pontifikata", rekao je urednik knjige Drago Pilsel.

Knjiga sadrži i više od 300 pomno odabranih fotografija, vezanih uz Papina putovanja u Hrvatsku i širom svijeta na kojima ga se može vidjeti u "ferrariju", na biciklu, na saonicama.

Osim toga, knjiga na 256 stranica donosi novinarske, teološke i kulturološke analize Papinih poruka, ali i Papin portret iz pera jedne od njegovih liječnica, kao i pravoslavni i protestantski pogled na djelo Ivana Pavla II.

Među 15 autora, urednik knjige Pilsel izdvojio je fra Bonu Zvonimira Šagija ocjenjujući njegov tekst teološki najvažnijim jer rezimira sve papinske poruke tijekom 1100 godina od uspostave diplomatskih odnosa Branimirove Hrvatske sa Svetom Stolicom. Tu je i Inoslav Bešker koji piše o vanjskoj politici Svete Stolice.

Svoj doprinos knjizi dali su i kardinal Roger Etchegaray, predsjednik Papinskog vijeća za pravdu i mir, te Vittorio Messori, talijanski novinar i autor bestselera "Prijeći prag nade", i mnogi drugi.

Pilsel je napomenuo kako se knjigom "Hrvatska - stoto Papino putovanje" pokušala izraziti zahvalnost čovjeku koji troši zadnje atome snage da propagira pravdu i mir i naglasiti važne Papine poruke za koje smatra da ih Katolička crkva i hrvatsko društvo nisu na pravi način prihvatili.

Papi Ivanu Pavlu II. knjiga će biti uručena u studenom prilikom nacionalnog hodočašća u Rim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara