Predstavljena knjiga "Kako postati Europljanin"

KNJIGA "Kako postati Europljanin" nizozemskog autora Ceesa Nootebooma predstavljena je večeras u Kneževu dvoru u Dubrovniku.

Kako je istaknuto na predstavljanju knjige, autor je više od 50 godina putovao Europom pitajući se kako postati Europljaninom. Za njega europski identitet nije nešto naravno, nego nešto na čemu treba raditi sav život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čovjek nije Europljanin, nego se Europljaninom postaje, a nacionalni identitet nije u sukobu s europskim identitetom, ističe Nooteboom.

Biti Europljaninom pomaže nam da razvijamo hrvatski identitet, a europski i hrvatski identitet se ne isključuju, nego jedan drugog oblikuju. Postati Europljaninom možemo samo ako se prepustimo utjecaju različitosti koje su svojstvene Europi, rečeno je na predstavljanju knjige te istaknuto da nas autor, proučavajući svoja osobna sjećanja, vodi doživljajima koji su ga učinili Europljaninom.

Knjigu "Kako postati Europljanin" predstavili su nizozemski ministar za europske poslove Atze Nikolai i hrvatska ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović, a prigodnim riječima obratili su se i dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara