Predstavljena knjiga ˝Moj slatni sputnik´ Harukija Murakamija

ROMAN ´Moj slatki Sputnik´ japanskog pisca Harukija Murakamija, veliki svjetski književni hit, predstavljen je danas u zagrebačkoj knjižari ´Tamaris´.

Odluka da ´VukovićandRunjić´ Murakamija prevede na hrvatski pokazala se odličnom jer je odmah po izlasku ´Moj mali Sputnik´ ´uletio´ na top listu najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, rekla je urednica u toj nakladnoj kući Milana Vuković Runjić.

Vuković Runjić smatra da su razlozi velike svjetske popularnosti japanskog pisca u tome što je on ´amerikanizirani Japanac´, odnosno cijeli je život slušao jazz i rock´n´roll te čitao krimi romane, što se odrazilo i na njegovu literaturu.

Ta bi izdavačka kuća, prema najavama, trebala objaviti i ostala Murakamijeva djela o ´ljubavi i ljubavnicima u dalekom Japanu´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman ´Moj mali Sputnik´ prati 22-godišnju Sumire koja se prvi put u životu zaljubljuje. Osoba u koje se zaljubila je 17 godina starija od nje. I k tome u braku. I to žena.

Haruki Murakami (Kioto, 1949.) autor je romana ´Lov na divlju ovcu´, ´Tvrdokuhana zemlja čudesa i kraj svijeta´, ´Norveška šuma´ (prodan u Japanu u četiri milijuna primjeraka), ´Južno od granice, zapadno od Sunca´, ´Ljetopis Ptice-navijalice´, publicističke knjige ´Podzemlje: napad plinom u Tokiju i japanska psiha´ te zbirki priča ´Slon nestaje ´ i ´Poslije potresa´. Njegova djela prevedena su na 15 jezika u 18 zemalja.

Kritičari ga smatraju jednim od najvećih pisaca današnjice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara