Predstavljena knjiga N. Piskača "Poražena Hrvatska"

Knjiga Nenada Piskača "Poražena Hrvatska", koja obuhvaća njegove tekstove objavljene u Hrvatskom slovu i Vjesniku između 1996 i 2002. te njegovo viđenje aktualnih zbivanja u Hrvatskoj, predstavljena je večeras u dvorani zagrebačke HVIDRAe. L

Knjigu je objavila zagrebačka nakladnička kuća "CC Marketing".

Govoreći o knjizi u ime nakladnika, Damir Borovčak je istaknuo da se naslov "Poražena Hrvatska" svakodnevno potvrđuje kroz obezvrjeđivanje Domovinskog rata, hrvatskih branitelja i invalida. "Antidomoljubna koalicija na vlasti perfidnom politikom rastače Hrvatsku iznutra i kolektivnu svijest njezinih ljudi, koji su u stanju kolektivne hipnoze i impregnacije", kazao je Borovčak.

"Gubimo slobodu, sve smo bliže Balkanu i svakim danom sve siromašniji", rekao je autor, dodajući kako svojim tekstovima poziva "odgovornu slobodu".

Književnik i publicist Dubravko Horvatić je rekao da je knjiga autorov stav prema potezima protuhrvatske vlastodržačke strukture koja "Hrvatsku ponovno dovodi u ilegalu", a urednik knjige Josip Brkić je istaknuo kako autor njome poručuje da više nema vremena za šutnju i da svatko treba o aktualnim zbivanjima govoriti odgovorno i kritički.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je predstavljena je u prostorijama u dvorani zagrebačke HVIDRA-e kojoj je, zbog neplaćanja, isključena električna energija, pa je promocija održana uz svjetlost svijeća.

"U vremenu kada Hrvatska Sloveniji oprašta stotine milijuna dolara za neisporučenu struju, ona se HVIDRA-i isključuje zbog nekoliko tisuća kuna duga", rekao je predsjednik zagrebačke HVIDRA-e Ivan Pandža te podsjetio na izjavu ministra hrvatskih branitelja Ivice Pančića da ta udruga neće dobiti ni kune dok obnaša tu dužnost.(Hina) dm jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara