predstavljena knjiga roberta torrea "put oporavka anonimnih narkomana"

Promocija knjige "Put oporavka anonimnih narkomana" psihijatra Roberta Torrea o udruzi Anonimnih narkomana održana je u srijedu u Muzeju Mimara.

Mi ne odbacujemo nikoga tko se želi ostaviti drogiranja, poruka je Anonimnih narkomana, prvoga kluba liječenih ovisnika u Hrvatskoj, koji je Torre osnovao 2001.godine.

Pokret Anonimnih, kaže Torre, nešto je najimpresivnije s čime sam se susreo baveći se problematikom tretmana ovisnika.

Većina stručnih napora u liječenju ovisnosti iscrpljuje se u uspostavi apstinencije i izlječenje svodi na puko neuzimanje droga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anonimni narkomani najbrojnija su i najdjelotvornija udruga koja se bavi tretmanom ovisnika i ne zaustavlja se na postizanju apstinencije već ima odgovor na pitanje što i kako dalje, kaže u uvodnoj riječi autor knjige.

Knjiga se obilato koristi svjedočanstvima oporavka ovisnika, članova udruge, a izlaže 12 stupnjeva na kojima se temelji rad Anonimnih narkomana, od priznanja vlastite nemoći pred drogom, preko beskompromisnog moralnog preispitivanja vlastitoga života, do duhovnoga buđenja i poziva ostalim ovisnicima da ta načela primijene u životnim situacijama.

Prvi klub anonimnih narkomana osnovan je 1953. u Kaliforniji, a otada su se ogranci udruge proširili u devedesetak zemalja pa ih danas djeluje oko 25 tisuća. U Zagrebu trenutno djeluje pet skupina Anonimnih narkomana, objedinjenih u Klub liječenih ovisnika "12 stepenica".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara