Predstavljena Piskačeva knjiga "Između Hrvata i Hrvatske"

Zagrebački nakladnik "Slovo M" večeras je u prostorijama Kulturnoinformativnoga centra (KIC) u Zagrebu predstavio knjigu Nenada Piskača "Između Hrvata i Hrvatske".

O knjizi su govorili u ime nakladnika Maja Freundlich, novinar i urednik u "Fokusu" Božo Čubelić te novinar "Glasa Koncila" Tomislav Vuković, a odlomke iz knjige je čitao glumac i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Joško Ševo.

Maja Freundlich je istaknula kako je Piskačeva knjiga, koja prati zadnja tri mjeseca vlade u odlasku, "kronika ružnoga i uzavrelog vremena".

Čubelić je rekao da knjiga prati poteze vlasti koju je nazvao "neokomunističkom" i ustvrdio da "Račan stalno traži prostor za antifašizam, a protukomunizam prešućuje premda je komunizam počinio najveće zločine nad hrvatskim narodom, za koje još nitko nije odgovarao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Autor Nenad Piskač je kazao kako je svoju knjigu posvetio hrvatskom književniku Dubravku Horvatiću.

Knjiga "Između Hrvata i Hrvatske" sastavljena je od literarnih zapisa, sentencija i eseja, a umjesto pogovora uvršten je esej o "Najskupljem nepokorenom Hrvatu", koji govori o raspisanoj novčanoj nagradi za informacije o umirovljenom generalu i haaškom optuženiku Anti Gotovini.

Književnik Nenad Piskač je rođen 1962. u Zagrebu, a objavio je nekoliko zbirka pjesama i zbirku publicističkih zapisa.

(Hina) mk jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara