Predstavljena Tomčeva knjiga "Prijepori o nacionalnom"

U OSIJEKU je večeras predstavljena nova knjiga Zdravka Tomca "Prijepori o nacionalnom", koju je objavila nakladnička kuća "Birotisak Roso".

Predsjednik Uprave Medijskog centra "Glas Slavonije" Ivica Vrkić rekao je da Tomac u knjizi analizira problematiku krivotvorenja hrvatske povijesti i Domovinskog rata, odnosa Hrvatske prema Haaškom sudu te pitanja globalizma, nacionalnog identiteta, sadašnjosti i budućnosti Hrvatske.

Recenzent knjige Božo Žepić kazao je kako autor istražuje postoje li nove opasnosti za hrvatsku državu te je li stvaranjem hrvatske države riješeno hrvatsko nacionalno pitanje i zaključuje da nije, dok se ne riješi pitanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomac je kazao kako je knjiga njegova politička autobiografija te da pokušava "odgovoriti na pitanje postoji li još opasnost da hrvatski narod izgubi svoju državu i kako se suprotstaviti anacionalnom globalizmu i hrvatskom šovinizmu".

"Knjiga pokušava odgovoriti što je danas hrvatsko nacionalno pitanje i kako, kada je Hrvatska danas ponovno na povijesnom ispitu, ovoga puta ulaska u Europsku uniju, mobilizirati snage kao 1991. i stvoriti široki nacionalni konsenzus, kako bismo se oduprli svim opasnostima", rekao je Tomac.

Komentirajući špekulacije o mogućoj odgodi izbora, Tomac je kazao kako bi "svaka odgoda izbora destabilizirala Hrvatsku" te da se u "demokratskoj državi kriza rješava izborima, a u nedemokratskim izvanrednim stanjem".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara