Predstavljena tvrtka Nestlé Adriatic

TVRTKA Nestlé Adriatic d.o.o. osnovana je početkom prošle godine kao središnjica za čitavu regiju koja uključuje Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Nestlé Adriatic Regija trenutno zapošljava preko 80 djelatnika, a u skoroj budućnosti planira dodano ojačati organizaciju te povećati udio na tržištu, kazala je Olivera Međugorac, voditeljica korporativnih komunikacija.

Najpoznatija marka Nestléa je svakako Nescafé, koja je u Hrvatskoj prisutna od ranih devedesetih a, posebnu popularnost na domaćem tržištu uživa Nescafé Cappuccino.

Brand menadžerica Renata Matusinović kazala je da Nestléov najpoznatiji proizvod Nescafe Clasic ima najveći tržišni udjel među instant kavama u Hrvatskoj, od  83 posto. I ostale četiri Nescafe marke imaju tržišni udjel u rasponu od 30 do 70 posto, a godišnje bilježe rast prodaje tih kava u prosjeku 15 do 20 posto.

Osim kave na hrvatskom se tržištu nalaze i gotovo svi drugi Nestlé  proizvodi (sladoledi, čokolade, napici, kulinarski proizvodi i drugo), a ove godine planiraju ostvariti daljnji porast prodaje, do 25 posto.

Tome će, nadaju se, pridonijeti i osnivanje tvrtke Nestlé  Adriatic te pojačana promocija proizvoda, posebno za novi Nescafe Cappucino, čija medijska kampanja pod nazivom "Poput poljupca" počinje sutra.

Tvrtku Nestlé osnovao je Henri Nestlé davne 1866. godine u Veveyu u Švicarskoj a danas je to najveća svjetska kompanija prehrambenih proizvoda, kako prema rezultatima prodaje tako i prema izuzetno velikoj ponudi proizvoda prisutnih u svim zemljama svijeta.

O vodećoj svjetskoj poziciji Nestléa govore i brojevi: u prošloj godini ostvarena je prodaja od 87 milijardi CHF (oko 413 milijardi kuna) te netto zarada od 6.7 milijardi CHF (oko 31.5 milijardi kuna).  Tvrtka zapošljava ukupno 247.000 zaposlenika i posjeduje 500 tvornica na svim kontinentima svijeta. Najviše poznat po Nescaféu i Kit Katu – svojim glavnim tržišnim markama.

Distributer Nestléovih proizvoda za Hrvatsku od prije dvije godine je Podravka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara