Predstavljeni Lexmarkovi kolor i crno-bijeli pisači

LEXMARK je predstavio nove A4 laserske crno-bijele i kolor pisače, za napredne korisnike i zahtjevne manje radne grupe.

Crno-bijeli pisači E serije imaju brzinu do 28 stranica u minuti za A4 format na modelima pisača E340 i E342n/E342tn. Kontrolna ploča s LCD zaslonom u dva reda, 1200 x 1200 dpi, PCL 6, Post Script 3 i PPDS kompatibilnost, tehnologija automatske kompenzacije prihvata papira te podrška dodatne flash memorije samo su neki od razloga zašto se ovi, dimenzijama mali ali snažni, proizvodi mogu mjeriti sa svim vrhunskim konkurentima.

Jednoprolazni pisači Lexmark C52x serije (C522n, C524n, C524dn, C524dtn) odlikuju se jednostavnošću umrežavanja, malim dimenzijama, dugotrajnom podrškom dodatne opreme. Navedena 4 pisača Lexmark C52x serije nude i dodatnu flash karticu, bar kod i mogućnosti ispisa elektroničkih obrazaca. Radi se o prvim laserskim pisačima u boji koji koriste kemijski obrađen toner koji zbog malih i glatkih čestica u kombinaciji s ispisom jedne glave pruža veću preciznost i jasnoću ispisa u boji.

Lexmark C522n za A4 format omogućuje crno-bijeli ispis i ispis u boji uz maksimalnu brzinu od 19 stranica u minuti.

Lexmark je predstavio i novu seriju crno-bijelih laserskih pisača (T640, T642 i T644) namijenjenu prije svega poslovnim korisnicima. Pisači sadrže većinu funkcija koje su prije bile dostupne samo na mnogo skupljim višenamjenskim uređajima. Tako sadrže inovativno korisničko sučelje koje ovim pisačima daje mogućnost korištenja rješenja zasnovanih na Lexmark Dokument Suiteu (numeričke tipke, lako razumljiva grafika...). Ovi proizvodi također predstavljaju prve laserske pisače na tržištu s USB direktnim sučeljem za elegantan PDF ispis s USB flash memorijom.

Lexmark T640 ima najbrže vrijeme ispisa prve stranice u svojoj klasi koje iznosi manje od 6 sekundi, a u minuti ispisuje do do 33 stranice. Model T642 ima još veću nazivnu brzinu - 43 stranice u minuti, što ga čini najbržim industrijskim laserskim pisačem unutar svoga cjenovnog razreda. Lexmark T644 s brzinom do 48 stranica u minuti ima najbolji odnos cijene i performansi, a sadrži i najbrže procesore u svojoj klasi.

Osim novih laserskih pisača Lexmark je predstavio i prvi ink-jet fotopisač s ugrađenim CD snimačem  - Lexmark P450. To je pisač koji kućnim korisnicima donosi nove mogućnosti obrade fotografija. Korisnici mogu snimati i arhivirati svoje fotografije na CD-R medije, ispisivati slike s mobilnih telefona, pregledavati fotografije na TV-u.Osim toga, moguće je ispisivati fotografije izravno s Bluetooth mobilnih telefona, s gotovo svake digitalne kamere preko PictBridge priključka te s USB memorijskih kartica.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara