Predstavljeni ustroj i prioriteti novoga ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i športa radit će na načelima otvorenosti, učinkovitosti i jasnoće sa zadaćom da u tim područjima ostvarimo najviše od razvojne vizije koju imamo, ističe ministar Dragan Primorac.

Na prvoj konferenciji za novinare održanoj danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Primorac je predstavio i trojicu svojih najbližih suradnika - državne tajnike Nevia Šetića zaduženoga za predškolski odgoj i osnovno školstvo, Želimira Janjića koji je državni tajnik za srednje školstvo i Slobodana Uzelca koji će biti Primorčev suradnik zadužen za znanost.

Ministar Primorac najavio je da su u tijeku konzultacije s kandidatima za mjesto državnoga tajnika za visoko školstvo te da bi do sjednice Vlade u četvrtak trebala biti poznata osoba koja će obnašati tu dužnost kao i imena pomoćnika ministra i načelnika desetak uprava.

Novo ministarstvo u kojemu su objedinjena dva velika ministarstva -znanosti i tehnologije te prosvjete i športa doista ima razvojnu viziju koju ćemo pak ostvarivati sa stručnim ljudima jer ne postoji mogućnost, rekao je Primorac, da u Ministarstvu rade ljudi koji nisu stručni. Smatra pak kako je najveći broj zaposlenika stručan ali da im je, opetovao je, potrebna vizija.

Potvrdio je da je u tijeku evakuacija suradnika te s tim u vezi opovrgnuo navode da će, posebice u bivšem ministarstvu prosvjete i športa, biti "čistki" rekavši da je do sada razriješeno samo troje ljudi, među kojima i tajnica u bivšem ministarstvu znanosti i tehnologije i to zbog odlaska na novi posao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo će, ustvrdio je Primorac, biti otvoreno za sva znanja, što znači i za suradnju s medijima koje smatra suradnicima u ostvarivanju postavljenoga cilja te želje da Ministarstvo počne što prije i učinkovitije funkcionirati.

Kao ministar znanosti, obrazovanja i športa Primorac će se, kako je rekao, snažno zauzimati da ta područja dobiju više novca iz Državnoga proračuna te da vjeruje da će u toj "bitki" i polučiti dobar rezultat.

Jer, dodao je Primorac, nedostatna sredstva za znanost i obrazovanje ostavljaju dugoročne posljedice na te sustave pa zato smatra i svojom osobnom odgovornošću da kao ministar uvjeri one koje odlučuju da su to iznimno ključni segmenti za razvoj Hrvatske.

(Hina) ip az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara