Predstavljeno ovogodišnje "Novigradsko proljeće"

"U SVEMU svoj" tema je ovogodišnje, 14. škole dječjeg stvaralaštva "Novigradsko proljeće" koja je predstavljena danas novinarima u pulskoj galeriji "Cvajner".

Ravnateljica Osnovne škole "Rivarella" i tajnica "Novigradskog proljeća" Davorka Parmać izvijestile su da će od 4. do 11. svibnja u toj školi ukupno 250 darovitih učenika iz 150 hrvatskih osnovnih škola i 17 županija družiti i stvarati uz stručnu pomoć voditelja u dvadeset radionica podijeljenih u četiri skupine - zvuk, pokret, slika i riječ.

Kako je uobičajeno, svake godine predzadnji dan "Novigradskog proljeća", u subotu, 10. svibnja, polaznici predstavljaju rezultate svog truda i rada. Na ovogodišnjoj Školi dječjeg stvaralaštva sudjeluje i sedamdesetak učitelja-hospitanata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Davorka je Parmać izvijestila kako će ove godine na okruglom stolu o darovitoj djeci osim 70-ak ravnatelja osnovnih škola sudjelovati i ministar kulture te nekolicina profesora iz Italije i Slovenije koji će prenijeti svoja iskustva u radu s darovitima. Naime, dodala je, dogodine bi "Novigradsko proljeće" napokon trebalo dobiti međunarodni značaj jer se u rad Škole planira uključiti djecu iz susjednih zemalja.

(Hina) dspo mćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara