Predstavnici Alke i Cetinskog kraja očekuju oslobađajuću presudu za Mirka Norca

ČELNICI Viteškog alkarskog društva iz Sinja, braniteljskih udruga te gradova i općina cetinskog kraja izrazili su uvjerenost da će umirovljenom generalu i alkarskom vojvodi Mirku Norcu u ponedjeljak biti izrečena oslobađajuća presuda na Županijskom sudu u Rijeci te su ponovili da je riječ o "montiranom političkom suđenju".

"Čvrsto smo uvjereni da će hrvatsko pravosuđe - unatoč nekim domaćim i stranim pritiscima na tom montiranom političkom suđenju -umirovljenom generalu i alkarskom vojvodi Mirku Norcu donijeti poštenu, pravednu i moralnu oslobađajuću presudu. Stoga se 24. ožujka, na dan čitanja presude, okupljamo u Rijeci kako bismo dočekali slobodu našeg viteza Mirka Norca", stoji, uz ostalo, u zajedničkom priopćenju za javnost nakon današnjeg sastanka čelnika gradova i općina, braniteljskih udruga cetinskog kraja i Viteškog alkarskog društva.

U priopćenju se nadalje navodi da će iz Sinja biti organiziran odlazak u Rijeku autobusima, u kojima će, uz ostale, biti svi čelnici jedinica lokalne samouprave i braniteljskih udruga cetinskog kraja te svi alkari i alkarski momci.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara