Predstavnici "Valpova" i brzica o odluci visokoga trgovačkog suda

PREDSTAVNICI Izvršnog povjerenstva Stožera za obranu Poljoprivrednog kombinata i dioničara "Valpova", te sindikalni predstavnici ponovili su danas kako, unatoč odluci Visokoga trgovačkog suda, osječkom poduzetniku Ivi Brzici, koji je s 42 posto udjela najveći pojedinačni dioničar, ne namjeravaju dopustiti da uđe u poduzeće.

Iako je Visoki trgovački sud nedavno potvrdio upis u sudski registar novoga Nadzornog odbora, na čelu s Ivom Brzicom, i nove Uprave, na čelu s Edinom Lehom, na današnjoj konferenciji za novinare u tom kombinatu predstavnici Stožera za obranu tvrtke i sindikata poručili su kako Ivi Brzici neće dopustiti ulazak, te da su "pojačana dežurstva radnika".

Predsjednik Izvršnog povjerenstva Stožera za obranu PPK "Valpova" Branko Srakić izvijestio je kako "ima audio-zapis o tome da su tri člana Visokoga trgovačkog suda podmićena s milijun eura, te da zato ne iznenađuje takva sramotna odluka".

Predsjednik Nadzornog odbora "Valpova" Ivo Brzica izjavio je danas na konferenciji za novinare u Osijeku kako je nakon takve odluke Suda pravno stanje u tom kombinatu napokon jasno i riješeno, te kako se nada da će pravna država omogućiti provedbu sudske odluke i njegov normalni rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brzica je rekao kako je Uprava koja je upisana u sudski registar "jedina ovlaštena da zastupa PPK Valpovo", te je pozvao radnike da prekinu blokadu tvrtke, koja traje od početka rujna. Istaknuo je kako im Nadzorni odbor i Uprava javno jamče sigurnost radnih mjesta, sva dioničarska prava i prava iz kolektivnog ugovora, te cjelovitost kombinata.

Pozvao je radnike "na razgovor i dogovor", ističući da im nudi tri mjesta među članovima Uprave. Najavio da će se protiv odgovornih za trenutačno stanje u "Valpovu" podnijeti kaznene prijave i tražiti nadoknada štete, a pomoćnika ministra poljoprivrede i šumarstva Miroslava Božića optužio je da je "proteklih godina pokrivao nezakonite postupke koje su s dionicama činili članovi bivše Uprave".

Zamoljen da komentira optužbe sinidikalnih čelnika i dužnosnika kombinata da je odluku Visokoga trgovačkog suda dobio političkim lobiranjem i podmićivanjem sudaca s milijun eura, Brzica je odgovorio kako je riječ o "nebulozama i klevetama koje nije potrebno komentirati".

(Hina) vsik/ivuc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara