Pregledan autobus s učenicima na izletu u Italiju iz Omiša i Splita, zdravi su

Pregledan autobus s učenicima na izletu u Italiju iz Omiša i Splita, zdravi su
Ilustracija: EPA

NA GRANIČNOM prijelazu Pasjak danas je pregledan i propušten autobus sa srednjoškolcima iz Omiša koji se vraćaju s izleta u Italiji, i svi su zdravi, a pregledan je i propušten i drugi autobus na GP Rupa, u kojemu su splitski gimnazijalci, doznaje Hina iz primorsko-goranske policije.

Učenike omiške Srednje škole "Jure Kaštelan", koji su autobusom s višednevnog izleta u Italiji došli na GP Pasjak, pregledali su, sukladno protokolu, epidemiolog i granična sanitarna inspekcija. Utvrđeno je da su učenici zdravi i da nema potrebe za uvođenjem mjere ograničenog kretanja, doznaje Hina iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH.

U autobusu je bilo 32 učenika omiške Srednje škole "Jure Kaštelan", četiri profesora i turistički vodič. Oko 17 sati, nakon postupanja relevantnih slovenskih službi, autobus je prešao granični prijelaz Pasjak - Starod na putu prema Omišu, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Na izletu u Italiji su bili i učenici jedne splitske gimnazije, a autobus s  21 učenikom, četiri profesora i vodičem kasno popodne je stigao na GP Rupa. Nakon postupanja nadležnih hrvatskih službi i pregleda učenika, autobus je propušten, naveli su iz policije.

Hrvatski učenici koji su se autobusima danas vratili iz Italije pregledni su na graničnim prijelazima zbog pojave koronavirusa u nekim talijanskim regijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara