JE LI NJENO UBOJSTVO MOGLO BITI SPRIJEČENO? DORH tek sada digao optužnicu protiv Komšića zbog napada na Kristinu

JE LI NJENO UBOJSTVO MOGLO BITI SPRIJEČENO?  DORH tek sada digao optužnicu protiv Komšića zbog napada na Kristinu

Foto: Željko Lukunić/Pixsell, Index

GODINU dana trebalo je DORH-u da podigne optužnicu protiv Davida Komšića zbog napada na Kristinu. Možda bi bila živa da su reagirali odmah. Podsjetimo, 22. veljače ove godine Komšić je na izuzetno brutalan način usmrtio Kristinu Krapljan, nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim. 

Najprije ju je "ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da je usmrti" lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj "nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi". Djevojka je od teških rana preminula na mjestu zločina.

Optužnica za napad koji se dogodio nekoliko mjeseci prije ubojstva

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu izvijestilo je jučer kako je 7. prosinca podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (1995., 1997., 1995. i 1995.) zbog počinjenja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. KZ-a.

Kako se neslužbeno doznaje radi se o Davidu Komšiću i njegovim prijateljima koji su napali, nekoliko mjeseci kasnije, ubijenu Kristinu.

Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 27. studenog 2016. u Zagrebu, zajedno i dogovorno, u nakani da Kristini onemoguće daljnje kretanje vozilom; vozilom kojim je upravljao trećeokrivljenik prepriječili joj put tako da je bila prisiljena zaustaviti svoje vozilo.

Drugookrivljenog Davida Komšića, za kojega DORH navodi da je bio njezin bivši dečko, tereti se da je po izlasku iz vozila prišao njenom vozilu, u koje se Kristina u strahu zaključala i malo otvorila prozor na vozačevim vratima zbog razgovora s njim, i počeo vikati na nju te je vrijeđati, a potom je, u nakani da ošteti njeno vozilo, nogom udario u lijevi retrovizor i rukom razbio staklo na prednjim lijevim vratima vozila uslijed čega su dijelovi stakla pali na nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komšić je Kristininom glavom udario u upravljač

Tereti ga se da ju je uhvatio za kosu i potiljak i njezinom glavom udario u upravljač nanijevši joj tjelesne ozljede te je pokušao izvući kroz prozor iz vozila pri čemu je oštećenica podigla nogu s papučice kočnice uslijed čega se njeno vozilo počelo kretati unazad i zaustavilo se na rubnom kamenu kolnika.

Komšiću su se potom pridružila ostala trojica okrivljenika vičući na oštećenicu i vrijeđajući je te su počeli lupati po njenom vozilu i gurati ga nizbrdo za vrijeme dok je ona bila u njemu pa je vozilo udarilo u kamenu ogradu dvorišta pri čemu se razbilo zadnje vjetrobransko staklo te stražnji dio njenog vozila.

Četvorica okrivljenika su potom ušla u okrivljenikovo vozilo kako bi napustili mjesto događaja, ali kada su vidjeli da oštećenica pokušava telefonirati sa svog mobitela, prvookrivljenik je ponovno dotrčao do njenog vozila i istrgnuo joj mobitel iz ruke kako ne bi pozvala policiju te je počupao za kosu nakon čega su napustili mjesto događaja.

Tereti ih se da su opisanim kaznenim djelima pričinili oštećenici štetu u iznosu od 46.495,00 kuna.

Odvjetnik Kristine Krupljan Bruno Spiz rekao je za Index nakon ubojstva Kristine da su za to odgovorni i DORH i policija.

"Ja sam podnio kaznenu prijavu DORH-u za taj slučaj 6. prosinca i saznao sam da su Kristinu pozvali na ispitivanje za taj slučaj tek nakon tri mjeseca, točnije na dan kad je ubijena. Odgovornost za ovo leži na DORH-u i policiji. Ne mogu oni prebacivati odgovornost jedni na druge. Oni su represivni aparat koji mora biti jedinstven. DORH nije ništa napravio da zaštiti Kristinu iako su znali da je Komšić imao zabranu prilaska njoj od 2015.", rekao je za Index početkom ove godine Bruno Spiz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara