Prekinut prosvjed i blokada ceste SRINJINE - ŽRNOVNICA

Gradsko vijeće Splita nakon višesatne rasprave večeras je tajnim glasovanjem odlučilo da novi kamenolom u Srinjinama ne uđe u Prostorni plan grada Splita, a da se stari kamenolom u tome mjestu zatvori do godine 2010..

Odmah nakon te odluke predstavnici Mjesnog odbora Srinjine koji su bili na sjednici splitskoga Gradskog vijeća, izjavili su da se večeras (oko 21 sat) prekida osmodnevni prosvjed stanovnika Srinjina i blokada županijske ceste Srinjine-Žrnovnica.

Predstavnici Mjesnog odbora Srinjine tijekom sjednice splitskim gradskim vijećnicima uručili su i peticiju s potpisom 501-og stanovnik Srinjine - od 720 koliko ih ima to mjesto- kojom traže zatvaranje postojećeg kamenoloma te su protiv bilo kakve mogućnosti da se u Prostorni plan grada Splita ugradi novi kamenolom u Srinjinama 200 metara od starog.

Inače, višesatna sjednice splitskog Gradskog vijeća, na kojoj je rasprava o kamenolomu u Snjinama bila zadnja točka dnevnog reda, protekla je u vrlo polemičnoj raspravi.

O kamenolomu su se čula i posve oprečna stajališta vijećnika a dio vijećnika bio je i suzdržan i nije se htio izjašnjavati. Zato je vijećnik HDZ-a, Duje Marasović, predložio tajno glasovanje, a prema rezulatima 15 vijećnika poduprlo je zahtjeve stanovnika Srinjina i glasovalo protiv postojanja bilo kakvog kamenoloma u Srinjinama, sedam vijećnika bilo je za izgradnju kamenoloma a jedan je listić bio nevažeći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici stanovnika Srinjina koji su i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća govorili o svim svojim tegobama života uz kamenolom, bili su vrlo zadovoljni takvom odlukom, a član Mjesnog odbora Srinjina Stanislav Čudina izjavio je da su odmah nakon objavljivanja rezultata glasovanja javili da se prekine prosvjed i blokada ceste Srinjine - Žrnovnica.

Mještani Srinjana prije osam dana počeli su s prosvjedom i blokadom županijske ceste Srinjine - Žrnovnica zbog mogućnosti da se gradi novi kamenolom umjesto postojećeg ali i zbog zastoja izgradnje ceste između Srinjina i Žrnovnice, koji su zapeli zbog sudske tužbe jednog branitelja koji je dobio tu zemlju a proširenje ceste zadire dijelom i na njegovo područje.

"No, kako je cesta Srinjine - Žrnovnica u nadležnosti Splitsko-dalmatinske županije taj problem mora riješiti županija i uvjereni smo da će se i tu naći rješenje", kazao je Čudina.

(Hina) xmerc ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara