Preko 10 tisuća zaposlenih u državnoj upravi dobiva nove mobitele, cijena 65 milijuna kuna

Preko 10 tisuća zaposlenih u državnoj upravi dobiva nove mobitele, cijena 65 milijuna kuna

Foto:

SREDIŠNJI državni ured za javnu nabavu objavio je poziv za nadmetanje za pružanje telekomunikacijskih usluga procijenjene vrijednosti 52,500.000 kuna bez PDV-a, što s PDV-om iznosi nešto više od 65 milijuna kuna.

Predmeti nabave je više od 10 tisuća mobitela i modemi, a korisnici koji će dobiti nove uređaje podijeljeni su u tri skupine. U prvu skupinu koja će dobiti najskuplje mobitele spadaju ministarstva, vlada, ured predsjednice, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH...

U drugu skupinu koja će dobiti modele mobitela proizvedene 2016. godine i mlađe spada 504 institucija, među kojima su županijska i općinska državna odvjetništva, županijski sudovi, zatvori, veleučilišta, uredi državne uprave, sveučilišta, prekršajni sudovi, upravni sudovi...Iste institucije i još neke druge spadaju u treću skupinu koja neće dobiti najnovije modele mobitela, već su za njih dobri bilo koji proizvedeni nakon 2015. godine, a to su razne agencije - Agencija za ugljikovodike, Agencija za vodne puteve, Agencija za obnovu osječke Tvrđe, zatim centri za odgoj i socijalnu skrb, državni arhivi, DORH, Hrvatska matica iseljenika, razni zavodi - npr. Hrvatski zavod za norme, kaznionice, muzeji, sudovi...

Što se tiče specifikacija uređaja, za prvu skupinu to moraju biti mobiteli proizvedeni 2017. godine, s dijagonalom od 5,2 inča te razlučivosti 1440*2560 px, radne memorije minimalno 4 GB-a i unutarnje memorije minimalno 64 GB-a, kamera mora također biti vrhunska - stražnja razlučivosti više od 12 MP-a, LED flash, autofokus... Uz naravno nezaobilazni geo-tagging fotografija. Od senzora mobitel mora obavezno imati senzor otiska prsta. Zanimljivo, mobitel mora obavezno imati i izbornik na hrvatskom jeziku i uz njega moraju doći upute na hrvatskom jeziku.  

Kako stoji u obavijesti o nadmetanju, mobilne uređaje (GSM telefoni, 4G modemi) korisnik će naručivati sukladno svojim potrebama tijekom trajanja ugovora o javnoj nabavi  temeljem sklopljenog okvirnog sporazuma bez prethodno specificiranih mjesečnih količina. Korisnik će naručivati modele s popisa uređaja Ponuditelja prema tehničkim specifikacijama ponuđenih uređaja i cijenama iz ponude, sukladno tehničkim specifikacijama navedenim u Dokumentaciji o nabavi, a u skladu s okvirnim količinama navedenim u troškovnicima koje mogu biti veće i manje od iskazanih.

Rok za dostavu ponuda je 17. siječnja 2018. godine.

Oni će dobiti nove mobitele by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara