Preko: Prilikom udaranja trajekta o gat ozlijeđeno 14 osoba

PRILIKOM današnjeg udaranja trajekta "Mate Balota" o gat pristaništa u luci Preko ozlijeđeno je 14 putnika, od kojih jedan teže, priopćila je poslijepodne Jadrolinija.

Državni centar za obavješćivanje odmah nakon nesreće izvijestio je da je ozlijeđeno devet osoba, osam lakše i jedna teže.

U trajektnoj luci Preko danas u 12 sati prigodom manevra pristajanja trajekta "Mate Balota" pod zapovjedništvom Borisa Juravića, u okretu pristajanja došlo je do udara pramčanim dijelom oko štitnika u gat pristaništa. Za sada nije poznat točan uzrok zbog čega je došlo do zatajenja komandi, a koji će se naknadno utvrditi.

Svi ozlijeđeni bili su odmah prevezeni brzom brodicom Lučke kapetanije, u pratnji medicinskog osoblja i djelatnika pomorske policije, radi daljnjeg zbrinjavanja u Medicinskom centru Zadar. Materijalna šteta je neznatna, kako na brodu, tako i na obali,

Jadrolinija također napominje da je "u garaži trajekta došlo do laganog naslanjanja dvaju vozila pri čemu je nastala neznatna šteta".

U trenutku kada je brod ostao bez poriva, zapovjednik je obaranjem obaju sidara zaustavio daljnje kretanje broda, čime je izbjegnuta i veća šteta, odnosno nasukavanje.

Trajekt "Jazine", koji se tog trenutka nalazio u trajektnom pristaništu Preko, odmah je pritekao u pomoć, te ga je, prihvativši u tegalj, pomogao vezati uz obalu.

"Moramo istaknuti visoku razinu staloženosti naših putnika i profesionalnost posade obaju brodova, te pratećih službi, liječničkih ekipa, Lučke kapetanije i Pomorske policije", stoji u Jadrolinijinu priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara