Plenković sa slovačkim ministrom o hrvatskom predsjedanju EU-om

Plenković sa slovačkim ministrom o hrvatskom predsjedanju EU-om

Foto: Hina

HRVATSKI premijer Andrej Plenković razgovarao je u Zagrebu sa slovačkim ministrom vanjskih poslova Ivanom Korčokom o prioritetima hrvatskog predsjedanja EU-om te o slovačkim iskustvima na toj dužnosti, objavljeno je iz hrvatske vlade.

Korčok, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, vršitelj je dužnosti slovačkog šefa diplomacije jer je Miroslav Lajčak na godinu dana izabran za predsjednika Opće skupštine UN-a.

Spremnost Slovačke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivan Korčok "prenio je slovačka iskustva u predsjedanju Vijećem EU-a u drugoj polovici 2016., iskazavši spremnost Slovačke za nastavkom suradnje s Hrvatskom u okviru priprema za hrvatsko predsjedanje u prvoj polovici 2020.", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je Plenković govorio o prioritetima hrvatskog predsjedanja, naglasivši da je cilj njegove vlade iskoristiti predsjedanje kako bi se javnosti približili učinci europskih politika i značaj članstva u Europskoj uniji.

Na sastanku su istaknuti i tradicionalno prijateljski i kvalitetni odnosi dviju zemalja te uspješna suradnja Hrvatske i Slovačke u okviru Europske unije.

Bilo je riječi i o hrvatskim pogledima na institucionalna rješenja o kojima se raspravlja na razini EU-a, kao i o hrvatskim stajalištima o novom Višegodišnjem financijskom okviru, dodaje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara