Premijer Račan primio udruge sudionika i stradalnika NOR-a

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan primio je danas predstavnike Saveza antifašističke boraca i antifašista Republike Hrvatske, Saveza ratnih i vojnih invalida Hrvatske i Sindikata umirovljenika Hrvatske (podružnica Kluba vojnih umirovljenika).

Predstavnici udruga sudionika i stradalnika NOR-a iznijeli su tijekom susreta svoje probleme u svezi s pravima invalida NOR-a financiranjem udruga te pitanjima mirovina sudionika NOR-a, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Premijer Račan izrazio je mišljenje da se naše društvo još uvijek ne odnosi na pravi način prema antifašističkoj borbi i prema ljudima koji su u njoj sudjelovali. Ipak, naglasio je premijer Račan, ova vlast pokazuje bitno drugačiji i pozitivniji odnos nego što je to bilo do 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku je dogovoreno da će se sva pitanja rješavati na stručnoj razini te da će se rješavanje pitanja financijske potpore funkcioniranja Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i drugih udruga iz Narodno oslobodilačkog rat pokušati riješiti kroz tekuću pričuvu, dok se ne pronađu druga rješenja.

Sastanku su uz premijera Račana nazočili Gordana Sobol, ministrica u Vladi, Davorko Vidović, ministar rada i socijalne skrbi i Milena Horvat, pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi, stoji u priopćenju vladina Ureda za odnose s javnošću.

(Hina) pp az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara