Premijer Račan s predstavnicima HUP-a

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Ivica Račan primio je danas, u povodu 10. godišnjice utemeljenja i rada Hrvatske udruge poslodavaca, izaslanstvo HUPa koje je predvodio predsjednik Izvršnog odbora HUPa Ivica Mudrinić.  Tom prigodom razgovaralo se o aktualnim gospodarskim i političkom temama, a posebice o podizanju konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva i jačanju poduzetničke klime, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Ivica Mudrinić odao je priznanje na značajnim rezultatima koje je Vlada postigla u protekle tri i pol godine, te je pritom posebno istaknuo makroekonomsku stabilnost i vraćanje povjerenja u državu kao partnera. Hrvatska treba podizati konkurentnost, rekao je Mudrinić, te dodao da je Hrvatska udruga poslodavaca spremna sudjelovati u kreiranju nove razvojne paradigme, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova Vlada će dobiti bolje ocjene s vremenskom distancom, rekao je premijer Račan naglasivši da je neosporno da su pokrenuti važni razvojni projekti koji će tek polučivati rezultate te je značajno ubrzan put u Europsku uniju. Vlada je nastojala, iako u teškim uvjetima, biti dobar socijalni partner i poslodavcima i sindikatima, rekao je premijer. Prilagođavanje standardima Europske unije odrazit će se i na sva tri socijalna partnera, kazao je Račan, te dodao da će to biti tema razgovora u idućem razdoblju.

Uz premijera Račana, sastanku su bili nazočni zamjenik predsjednika Vlade Goran Granić, te potpredsjednici Vlade Slavko Linić i Ante Simonić. U izaslanstvu Hrvatske udruge poslodavaca su, uz Mudrinića, bili dopredsjednik Izvršnog odbora HUP-a Darko Marinac, članovi izvršnog odbora Franjo Luković i Filip Filipec te glavni direktor HUP-a Željko Ivančević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara