PREMIJER SANADER ČESTITAO NOVOM GLAVNOM TAJNIKU NATO-A

Dr. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je čestitku Jaapu de Hoop Schefferu, u povodu imenovanja na dužnost Glavnog tajnika NATOa, priopćeno je u srijedu iz Ureda Vlade za odnose s javnošću. L

U svojoj čestitki premijer Sanader je istaknuo da Jaap de Hoop Scheffer dolazi na čelo NATO-a u trenucima kada ta organizacija nastavlja sa svojim preustrojem kako bi udovoljila novim izazovima suvremenog svijeta.

Hrvatski premijer navodi da su članstva u NATO-u i Europskoj uniji prioriteti hrvatske vanjske politike. Također ističe kako Hrvatska već sada ima ustavnopravne osnove za članstvo te da će hrvatska Vlada i dalje ulagati velike napore u jačanje demokratskih institucija i provođenje preostalih reformi.

Premijer Sanader u pismu naglašava važnost koju Vlada pridaje stalnom i sadržajnom razvoju dobrih odnosa sa svim susjednim zemljama, uključujući i aktivnu potporu Hrvatske na njihovom putu u EU i NATO, koja se mora temeljiti na postignućima svake pojedine zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ova važna pitanja ističe se kako će glavni prioritet Vlade biti poboljšanje životnog standarda svih hrvatskih građana kroz jačanje domaće proizvodnje i stvaranje povoljnih uvjeta za inozemna ulaganja.

U nekoliko posljednjih godina Hrvatska je davala svoj doprinos međunarodnoj sigurnosti. Trenutačno sudjeluje u sedam mirovnih misija u svijetu, uključujući i NATO-ovu misiju u Afganistanu (ISAF), podsjeća premijer Sanader u pismu te dodaje kako Hrvatska namjerava osnažiti svoju ulogu u mirovnim misijama te povećati i svoj doprinos u borbi protiv međunarodnog terorizma. Hrvatska će Vlada također nastaviti s reformom obrambenog sustava kako bi mogao učinkovito odgovoriti na sve buduće prijetnje i izazove. To će biti moguće, navodi se dalje u poruci, kada Hrvatska postigne NATO-ove standarde u svjetlu priprema za članstvo Hrvatske u Savezu za koje je premijer izrazio čvrsto uvjerenje da će se ostvariti u bliskoj budućnosti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara