Trudnica koja je preminula kod Đakova dan ranije bila na pregledu u bolnici: "Nalazi su bili uredni"

Trudnica koja je preminula kod Đakova dan ranije bila na pregledu u bolnici: "Nalazi su bili uredni"

Foto: FAH

RAVNATELJSTVO osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) izvijestilo je u četvrtak kako su pri jučerašnjem tragičnom događaju, koji je rezultirao smrću trudnice s đakovačkog područja i njezinog nerođenog djeteta, "svi postupci učinjeni prema strukovnim pravilima", ali da su "hitna stanja koja mogu dovesti do smrtnog ishoda opisana i poznata u medicinskoj praksi".

U pismenom očitovanju Ravnateljstva navodi se kako je 5. srpnja, u trudničku ambulantu Klinike za ginekologiju i opstetriciju vozilom Hitne medicinske pomoći (HMP) dovezena pacijentica u 35. tjednu trudnoće u besvjesnom stanju te da je, prema navodima, liječnice iz HMP-a, pacijentica imala tlak 230/120, i nije uzela preporučenu antihipertenzijsku terapiju.

Dodaje se kako se odmah pristupilo carskom rezu, te je rođeno muško dijete, bez vitalnih znakova, koje je pedijatar pokušao reanimirati te da je majka premještena ne jedinicu intenzivnog liječenja, gdje je u popodnevnim satima preminula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje  se kako je obdukcijskim nalazom utvrđena diseminirana intravaskularna koagulopatija, što je dovelo do obilnog krvarenja u cijelom organizimu.

U Ravnateljstvu osječkog KBC-a ističu kako je pacijentica dan ranije bila na pregledu u trudničkoj ambulanti, kada je "nalaz CTG-a bio uredan, a vrijednosti krvnog tlaka nisu zahtijevale hospitalizaciju prema svim standardima liječničke struke".

"Iz svega navedenoga dajemo na znanje da su svi postupci učinjeni prema strukovnim pravilima, no, nažalost, takva hitna stanja, koja mogu dovesti do smrtnog ishoda, su opisana i poznata u medicinskoj praksi", navodi se u dopisu Ravnateljstva u kojem se obitelji izražava iskrena sućut.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara