Preminuo Nikola Nobilo, djed optužene "Nasljednice" Keite Nobilo

GOTOVO svi novozelandski mediji u četvrtak javljaju o preminuću pionira novozelandske industrije vina Nikoli "Nicku" Nobilu koji je umro u srijedu u bolnici u Auckladnu u 94. godini života.

Nick Nobilo je djed Keite Nobilo na Novom Zelandu poznatije pod nadimkom "Nasljednica" o kojoj je Index prije nekoliko dana pisao povodom njenog privođenja zbog posjedovanja i konzumacije droge.

Nikola Nobilo hrvatski je imigrant koji je na Novi Zeland došao 1937. godine kao 24-godišnjak. Vinogradarstvom se počeo baviti 1943. kada je na području Huapaija sjeverozapadno od Aucklanda počeo sa sadnjom prvog vinograda.

Vinarija je godinama polako, ali sigurno rasla da bi postala jedna od vodećih tvrtki novozelandske industrije vina. 2003. godine tvrtka Nobilo Wines osvojila je nagradu za najboljeg proizvođača vina na Novom Zelandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nobilo, porijeklom iz Lumbarde na Korčuli i njegova supruga Žuva sedamdesetih godina prošlog stoljeća postali su najugledniji vinari na Novom Zelandu

Tvrtka "Nobilo Wines" 1998. godine je kupila tvrtku "Selaks" koju je 1998. ustanovila također jedna hrvatska obitelj, a "Nobilo Wines" je 2000. godine kupila druga po veličini australska vinarska tvrtka "BRL Hardy".

Pokop Nikole Nobila održat će se iduće srijede.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara