Preporod predlaže uvođenje državne mature tek 2012. godine

ŠKOLSKI sindikat Preporod smatra da bi uvođenje državne mature 2010. godine ponovo dovelo do nejednakog položaja učenika prilikom pristupanja maturi i predlaže odgodu do 2012. godine.

Svoj prijedlog obrazlažu na način da bi državnoj maturi tada pristupio naraštaj učenika koji bi srednje škole upisali ove godine.

Željko Stipić, predsjednik Preporoda ne isključuje ni mogućnost novih učeničkih prosvjeda ako se prihvati prijedlog zakona, koji je zajedno s Prijedlogom pravilnika o polaganju državne mature, upućen na drugo saborsko čitanje i kojim se predviđa uvođenje državne mature 2010. godine..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su još i neispunjene osnovne pretpostavke za realizaciju državne mature 2010. godine, poput zamjene prijemnih ispita na fakultetima državnim maturama i nedostatak ispitnih kataloga.

Učenici bi odgodom polaganja državne mature do 2012. godine, imali bi jednake uvjete za izlazak na maturu. Taj projekt trebao bi se donijeti na temelju mišljenja struke, a ne samo na temelju interesa političara, kazao je Stipić.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara