Preslagivanja u HEP-u: Traži se šest novih direktora

Preslagivanja u HEP-u: Traži se šest novih direktora

Foto: Arhiva

HRVATSKA elektroprivreda raspisala je, u razdoblju od 21. do 29. rujna, šest natječaja za popunjavanje direktorskih mjesta, doznaje Index. S obzirom da natječaji nisu raspisani javno, već su objavljeni samo na HEP-ovom intranetu, pojavila su se nagađanja da se netom uoči izbora važne pozicije pokušavaju popuniti politički podobnim kadrovima.

No, Mirela Klanac, glasnogovornica HEP-a, u razgovoru za Index odbacuje takve insinuacije. Radi se, kaže, o standardnoj proceduri; člankom 8. kolektivnog ugovora za HEP grupu propisano je da se bilo koje radno mjesto, pa tako i direktorsko, popunjava tako da se najprije raspisuje unutarnji natječaj, a ukoliko se unutar firme ne pronađe prikladan kandidat s natječajem se izlazi u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon ovog natječaja broj zaposlenih u HEP-u neće se povećavati", objašnjava Klanac, te dodaje kako svi zaposlenici HEP-a imaju mogućnost da se kandidiraju za bilo koju poziciju. Prijavljeni kandidati zatim prolaze niz testiranja kako bi se pronašla najbolja osoba za popunjavanje radnog mjesta.

I dalje, međutim, ostaje intrigantno pitanje velikog preslagivanja u HEP-u samo par tjedana uoči parlamentarnih izbora. Klanac tvrdi da za raspisivanje svakog od šest natječaja za direktorske fotelje postoji dobar razlog: dvojica bivših direktora otišla su u mirovinu, jedan je preminuo, jedan je zatražio premještaj, a dvojica su smijenjena zbog toga što nisu ispunili očekivanja.

HEP traži nove direktore za Termoelektranu toplanu Osijek, društva Apo i HEP-Esco, Sektor za pravne, kadrovske i opće poslove HEP Proizvodnje, te Proizvodna područja HE Zapad i HE Jug.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara