Press centar za okoliš član Međunarodne federacije

Press centar za okoliš Hrvatske, sa sjedištem u Osijeku, od danas je član Međunarodne federacije okolišnih novinara u Parizu IFEJ (International Federation Enviromental Journalists), izvijestio je Michael Schweres, izvršni direktor Ureda u Parizu.

Press centar za okoliš Hrvatske (PCOH) osnovan je krajem prošle godine kao nezavisna, neprofitna i nevladina organizacija okolišnih novinara i stručnjaka koji se bave problematikom okoliša, a cilj mu je stvaranje i jačanje nezavisnog okolišnog novinarstva, kaže se u priopćenju iz Ureda Press centra za okoliš Hrvatske.

U programu rada PCOH-a među ostalim je i informiranje javnosti o hrvatskim zakonskim propisima o okolišu i njihovu usklađivanju s međunarodnim, prije svega onima Europske unije, te upozoravanje na neprimjenjivanje i kršenje tih zakona na terenu. Ove godine, u suradnji s nevladinim okolišnim organizacijama, državnim institucijama i lokalnim stanovništvom, PCOH će raditi na monitoringu 18 zakonom zaštićenih područja u Hrvatskoj, te izvještavati javnost o stanju ugroze u nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međunarodna federacija okolišnih novinara zauzima se za nepristranost u informiranju javnosti o okolišu i nezavisnost od različitih komercijalnih, političkih i ostalih interesa. Osnovana je 1993. u Parizu na inicijativu francuskih i njemačkih okolišnih novinara.

S današnjim pristupom hrvatskog centra za okoliš Međunarodna federacija okolišnih novinara ima članice iz 29 zemalja, a s tom svjetskom novinarskom asocijacijom surađuje oko 7500 okolišnih novinara.

(Hina) xvsik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara