Prestao snijeg u Lici, ukinuta zabrana prometa za kamione

SNIJEG je u Lici prestao padati pa je ukinuta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljačem koji sada mogu voziti na svim cestama kroz Liku ali uz obveznu upotrebu lanaca na pogonskim kotačima.

Stanje u prometu je nešto povoljnije, no zimska oprema obvezna je za sva vozila jer na kolnicima ima ugaženog i raskvašenog snijega.

Iz Zimske službe Lika-cesta iz Gospića upućeni su dodatni strojevi za proširenje kolnika i probijanje visokih snježnih nanosa na cesti Jezerane - Josipdol u predjelu Kapele.

Zbog jake bure u Primorju jadranska magistrala Senj - Sveta Marija Magdalena zatvorena je za I. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli).

Snijeg i kiša padaju na autocesti A3 od Ivanić Grada prema Novskoj i Slavonskom Brodu, te na području Ogulina, Jezerana, Orahovice, zatim na području Žumberačkog i Samoborskog gorja i na obroncima Krndije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dionici Kikovica - Vrbovsko na autocesti Rijeka - Zagreb upotreba lanaca obavezna je za sve kategorije vozila.

Zbog vrlo gustog snijega za sav promet zatvorena je D501 Oštrovica-Meja i ŽC Gornje Jelenje - Oštrovica i Kikovica - Sopač.

Tegljačima i kamionima s prikolicom i poluprikolicom promet je zabranjen na na autocesti Rijeka - Zagreb između Kikovice i Vrbovskog i na dionici A1 Bosiljevo - Josipdol - Mala Kapela , a ostala vozila smiju prometovati samo sa zimskom opremom.

Sljemenska cesta u Zagrebu otvorena je za sav promet, ali isključivo uz korištenje zimske opreme. Cesta je vrlo skliska, pa ju djelatnici zimske službe posipaju.

Autobusi u gradskom i prigradskom prometu jutros kasne. Tijekom noći, kako se doznaje u ličko senjskoj Policijskoj upravi, nije bilo prometnih nesreća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara