Presuda postala pravomoćna: Bivši Kalmetin vozač ide u zatvor zbog pokušaja iznude

ZBOG pokušaja iznude bivši vozač ministra Božidara Kalmete, Danijel Miočić i šestorica njegovih pomagača, pravomoćno su osuđeni na kazne u trajanju od godinu do dvije godine zatvora. Podsjetimo, od cetingradskog poduzetnika Miće Valentića su pokušali iznuditi 460 tisuća kuna.

Nepravomoćne presude su izrečene još u studenom 2007. godine. Prvookrivljeni Miočić je osuđen na 15 mjeseci zatvora, dok je njegov kum Elvis Lučić dobio je dvije godine zatvora. Marko Grzunov je osuđen na 16 mjeseci zatvora, dok su na jednogodišnju zatvorsku kaznu osuđeni Valentićev rođak Nikola Valentić, Damir Zelić, Marko Pavić i Genc Daka, koji je uhićen zajedno s Grzunovom.

Iznuđivači će u zatvor nakon što im pravomoćna presuda bude dostavljena pismenim putem. Gdje i od kada će odsluživati svoje kazne, odlučit će sudac Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević.

Miočić i šestorica njegovih suoptuženika osuđeni su jer su od cetingradskog poduzetnika Miće Valentića reketarenjem i prijetnjama pokušali iznuditi 460 tisuća kuna, odnosno 10 posto provizije za namještanje posla asfaltiranja cesta na području Cetingrada.

I.M.
Foto: Arhiva (Cropress)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara