Pretučen zadarski novinar, kaže da ga je prebio bivši nogometaš Zadra: "Završit ćeš kao Pukanić"

Pretučen zadarski novinar, kaže da ga je prebio bivši nogometaš Zadra: "Završit ćeš kao Pukanić"
Foto: Hrvoje Bajlo

SINOĆ je u Zadru napadnut novinar Hrvoje Bajlo. Napao ga je, kako sam Bajlo kaže, Jakov Surać, bivši nogometaš iz Zadra. Surać ga je, ispričao je Bajlo, presreo dok se s prijateljem išao naći u kafić. Prvo ga je vrijeđao, kaže zadarski novinar, a onda i fizički napao.

Kako neslužbeno doznajemo, Surać je još sinoć priveden u policiju i u tijeku je kriminalistička obrada.

"Ja sam se išao naći s jednim prijateljem na piću. Dogovorili smo se oko 7:15. Ja sam tada ušao u dvorište zgrade gdje se nalazi kafić. Vidio sam parkiran crni Audi, u njemu sam vidio Suraća. Ja sam se parkirao i krenuo prema kafiću, vidio sam njega gdje stoji naslonjen za auto. Kako sam ja došao na metar, dva od njega, on mi je prišao i zapriječio put", prepričava Bajlo.

"Završit ćeš kao Pukanić"

"Nisam mogao proći, a on mi je počeo govoriti: "Što je, pička ti materina, što ti po onom četničkom Indexu i Nacionalu tamo pišeš o Livakoviću, Kalmeti, HDZ-u, meni i mojim prijateljima, ostavi se nas, bolje ti je. Ovo ti je sad samo upozorenje, drugi put ću ti iščupat glavu, neće te Bog pripoznat, završit ćeš kao Pukanić"", prepričava Bajlo.

"Ostao sam u šoku, probao sam proći na drugu stranu. Onda me pogodio svom snagom šakom u glavu, od čega sam ja pao na pod. Mislim da sam na trenutak i izgubio svijest. Na podu me još udarao po glavi. Jednom mi je drob odvalio nogom. Stavio sam ruke da se branim, pogodio me u ruku. Dok sam bio na podu još me nekoliko puta udario po toj desnoj ruci, slomljena je. To je bilo gaženje. Ja sam se kotrljao, probao sam se izvući. Bilo je to 20-ak kontinuiranih udaraca", priča Bajlo.

"Psovao mi je mrtvu majku četničku. Spominjao je Index, Nacional, moj portal Zadar News. 'Oćeš još pisat tamo', govorio je", kaže Bajlo.

"Na kraju mi je rekao da mi je ovo upozorenje i da samo probam još jednom negdje objavit njegovo ime ili ime njegovih prijatelja", ispričao je Bajlo dodavši da bi povod napada mogao biti njegov tekst o blokiranoj imovini u aferi Remorker.

Surić negira napad

Lokalni portal Kalelarga.info piše kako Jakov Surać negira počinjenje ovog kaznenog djela.

Bajlo je novinar Nacionala i vlasnik lokalnog zadarskog portala Zadar News.Osuda HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje brutalni fizički napad na novinara Hrvoja Bajlu. 

HND traži odlučnu akciju policije i pravosuđa. Kako pišu u priopćenju, od najviših predstavnika političke vlasti u državi traže jasnu i nedvosmislenu osudu sve učestalijih prijetnji i nasrtaja na novinare.

"Šutnjom ili relativiziranjem tih napada poput onih kojima smo svjedočili u slučaju nedavnih prijetnji ministra branitelja Tome Medveda novinaru Indexa Vojislavu Mazzoccu najviše državne institucije otvoreno se svrstavaju na stranu napadača na temeljna novinarska prava i slobodu govora te potiču atmosferu straha i nasilja u društvu", piše u priopćenju HND-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara