Pretučeni dječak uskoro spreman za ambulantno liječenje

DJEČAK, teško ozlijeđen u premlaćivanju štićenika Odgojnog doma u Malom Lošinju, koji je smješten u Dječjoj bolnici u Rijeci, polako se zdravstveno oporavlja te će uskoro biti spreman za ambulantno liječenje, doznaje se od dr. Šime Vučkova s Odjela dječje kirurgije u toj bolnici.

Dječaku su zarasle rane na leđima nanesene oštrim predmetima i zapaljenim cigaretama, ali je ozljeda stopala još uvijek u lošem stanju. To je stopalo slomljeno udarcem šipkom te na Odjelu dječje kirurgije još utvrđuju hoće li biti potrebna transplatacija kože zbog velikih oguljotina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako još nisu do kraja riješena pitanja njegova daljnjeg smještaja, dječak će i dalje boraviti u bolnici, izjavio je dr. Vučkov. Najavio je da će za nekoliko dana zajedno s dječakom otići u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, gdje će pomoćnik ministra Dragutin Keserica održati sastanak s njima te socijalnim radnicima iz Vinkovaca, koji formalno vode skrb o dječaku, i s njegovom tetkom iz Splita koja ga je spremna udomiti.

Na tom sastanku, rekao je Vučkov, nastojat će se naći optimalan način skrbi nad dječakom u budućem razdoblju. Dodao je da se javila jedna obitelj iz Norveške koja je spremna financijski pomagati dječakov odgoj do punoljetnosti. Njega su 8. veljače u predjelu Čikat u Malom Lošinju pretukla četvorica štićenika tamošnjeg Doma nakon čega je dopremljen u Dječju bolnicu u Rijeci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara