Pretučeni Zagrepčanin u Čileu: Zbog oštećenja mozga, liječnici odustali od buđenja iz kome

Pretučeni Zagrepčanin u Čileu: Zbog oštećenja mozga, liječnici odustali od buđenja iz kome

Tekst: Z.J.
Foto: Facebook

NAKON dobivenih nalaza CT snimke mozga, liječnici u bolnici odustali su od pokušaja buđenja 26-godišnjeg Ivana Stvorića koji je u srijedu brutalno pretučen na ulici u Santiagu. Naime, CT mozga nesretnog mladića pokazao je krvarenje u mozgu, što je liječnike spriječilo u početku buđenja mladića iz inducirane kome. Mladićevo stanje je, nakon nalaska na ulici, kritično. Mladić je pronađen bez svijesti, a liječnici ga cijelo vrijeme drže u lijekovima izazvanoj komi kako bi mogli olakšati njegov oporavak. Današnji nalaz CT-a ipak je za liječnički tim koji prati stanje mladoga Zagrepčanina bio jasan pokazatelj da je i dalje kritično. Odluka tima je da mladića i idućih pet dana održavaju u induciranoj komi te da u tim danima promatraju eventualno poboljšanje mladićeva zdravstvenog stanja.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun potvrdio je da je MVP u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Čileu, ali da veleposlanstvo zasad nema nikakve nove informacije o mladićevu stanju, te da čileanska policija još uvijek nije veleposlanstvu dala uvid u zapisnik o slučaju. Prema Dragunovim riječima, sumnja se da je mladić stradao nakon što je napadnut s ciljem da ga se opljačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivan Stvorić, 26-godišnjak iz Zagreba, brutalno je pretučen u glavnom gradu Čilea, Santiagu. Policija ga je pronašla kako onesviješten leži nasred ceste. Mladić se nalazi u komi, jedno plućno krilo mu je kolabiralo te je zadobio prijelom lubanje. Mladićeva majka Vesna Stvorić zatražila je od hrvatskog veleposlanstva u Čileu da ga posjete u bolnici te da mu pomognu podmiriti troškove liječenja i povratka u Hrvatsku jer mladić ondje nije zdravstveno osiguran.

U Ministarstvu vanjskih poslova u utorak su kazali da su u kontaktu s Ivanovom majkom i hrvatskim veleposlanstvom u Čileu. Djelatnici veleposlanstva su posjetili Ivana u bolnici te potvrdili da je na odjelu intenzivne njege.

Za napadačima se još uvijek traga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara