Priča svećenika iz Afrike optuženog za zlostavljanje curice: Umrijet ću od muke

Priča svećenika iz Afrike optuženog za zlostavljanje curice: Umrijet ću od muke
Ilustracija: Pixabay

ZBOG spolne zlouporabe djevojčice mlađe od 15 godina policija je kazneno prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe koji je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.

Tvrdi da mu se smješta zbog boje kože

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja na to da je žrtva mještana koji su slučaj iskonstruirali jer mu nisu naklonjeni zbog boje njegove kože.

Za kazneno djelo spolne zlouporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica, a riječ je o nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos, nego, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje.

Tvrdi da mu je podmetnuto

Optuženi svećenik progovorio je za portal SB Online i ispričao svoju stranu priče. Identitet, pak, nije želio otkriti. Tvrdi da mu je sve podmetnuto.

"U ovoj župi s ovim prekrasnim ljudima sam već dugi niz godina, jako volim svoj poziv i obavljam ga s ljubavlju, jako, jako, jako mi je teško. Istina je da sam pozvan u policiju i da su me upoznali s optužbama. Ja samo želim biti svećenik i služiti svojim župljanima kako sam i radio sve ove godine", ispričao je.

"Želim da bude sve u redu i da cijela ova naša župa funkcionira najbolje što može. I po zakonima Republike Hrvatske i po božjim zakonima. Neki ljudi, njihove namjere ne razumijem, molim se za njih, molim se da im Bog prosvijetli pamet i da shvate da samo želim služiti Crkvi onako kako najbolje znam. Nikad nisam želio crkvene stvari dijeliti na način kako bi neki htjeli. Možda ih je to zasmetalo? Ne znam! Ali jako mi je teško zbog toga što mi rade pogotovo što me prijavljuju za nešto što nije istina, ja znam da nije istina, moji župljani znaju da nije istina, Bog zna da to nije istina", ispričao je.

U nedjelju ide na godišnji

"Ne znam kako ću ovo preživjeti jako mi je teško, mislim da ću umrijeti od muke. Nikad u životu nikome ništa nažao učinio nisam, zašto mi to rade, sve učim da vjeruju u Boga, da se drže božjih zakona, zašto riječ božja nije došla do njih, zašto, zašto mi rade tako ružne stvari? Ne znam kako ću ovo preživjeti", dodaje.

Dodao je i kako sumnja u neke osobe koje mu, kako kaže, rade ružne stvari.

Svećenik, dodaje SBonline, nije udaljen iz službe, ali će nakon nedjelje otići na godišnji odmor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara