Prigovor izbornog stožera Jadranke Kosor na ponašanje HTV-a

IZBORNI stožer Jadranke Kosor uputio je danas Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) prigovor na ponašanje HTVa tijekom predizborne kampanje, koje drži "potpuno neprihvatljivim" jer "pod izlikom obnašanja državne dužnosti, daje izravnu promidžbu predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću".

Izborni stožer od Državnog izbornog povjerenstva traži zabranu emitiranja za danas najavljene emisije o 100. obljetnici HSS-a, najavljenu od 17,30 do 18,30 sati na HTV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tom događaju trebao bi, prema najavama, biti i aktualni predsjednik kojem HSS daje potporu, a što je u "izravnoj suprotnosti sa zakonskim odredbama koje jasno preciziraju ulogu HTV-a u predizbornoj kampanji", napominje se u priopćenju.

Izborni stožer Jadranke Kosor će od Programskog vijeća i Ravnateljstva HRT-a tražiti "utvrđivanje činjenica i odgovornih osoba koje na takav način zloupotrebljavaju javnu televiziju".

Od DIP-a Izborni stožer traži zaštitu zakona i zabranu emitiranja emisije o 100. obljetnici HSS-a do kraja predizborne kampanje, odnosno, do vremena nakon izbora za Predsjednika RH, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara