Prihodi Ubera porasli 12 posto

Prihodi Ubera porasli 12 posto

Foto: 123rf

AMERIČKA kompanija Uber Technologies zabilježila je u posljednjem lanjskom tromjesečju rast prihoda za 12 posto u odnosu na prethodni kvartal, pri čemu je njezin gubitak znatno smanjen.

Ta kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza, sa sjedištem u Silicijskoj dolini, u četvrtom tromjesečju prošle godine poslovala je s gubitkom od 1,1 milijarde dolara, dok je u prethodnom kvartalu gubitak iznosio 1,46 milijardi dolara, kazao je u utorak Reutersu izvor upoznat sa situacijom.

Kao privatna tvrtka, Uber nije dužan javno objavljivati financijska izvješća, no prošle je godine počeo pružati uvid u svoju financijsku izvedbu otkrivajući određene podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neto prihodi kompanije skočili su u proteklom tromjesečju za 11,8 posto u odnosu na prethodni kvartal, na 2,2 milijarde dolara, dok su bruto prihodi od narudžbi porasli 14 posto, na 11 milijardi dolara, doznaje se od izvora.

U siječnju je suosnivač Ubera Travis Kalanick, koji je u lipnju prošle godine pod pritiskom dioničara podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora, prodao dio svog 10-postotnog udjela u toj tvrtki za oko 1,4 milijarde dolara.

Kalanickova prodaja je dio dogovora s konzorcijem predvođenim japanskom korporacijom SoftBank Group, koja je preuzela oko 17,5 posto udjela u Uberu, uglavnom kupnjom dionica od ranih investitora i zaposlenika.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara