Prijava protiv Termi Tuhelj u PU krapinsko-zagorskoj

Prijava protiv Termi Tuhelj u PU krapinsko-zagorskoj

POLICIJSKA uprava Krapinsko-zagorska zaprimila je prijavu iz bolnice Sveti duh zbog slučaja trovanja klorom u Tuheljskim toplicama.

Kako doznajemo od glasnogovornika navedene policijske uprave Miljenka Fruka prijava je stigla danas oko 13 sati.

"Radi se o 24-godišnjoj državljanki Moldavije koja ima dozvolu boravka u Republici Hrvatskoj. Ona boluje od astme." - rekao nam je Fruk dodajući da će policija prvo obaviti razgovor s njom, a zatim će dostaviti prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu. Nakon što od Zavoda za javno zdravstvo stignu rezultati analize vode znat će se daljnji postupci.

Miljenko Fruk nam je kazao i kako još nisu zaprimili nikakvu prijavu iz Klaićeve bolnice u koju su upućena dva dječaka koji su se također kupali u toplicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Index je u nedjelju navečer objavio kako je troje ljudi hospitalizirano zbog navodnog trovanja klorom u Tuheljskim toplicama. Dan kasnije iz Termi Tuhelj javila nam se direktorica Ivana Kolar koja tvrdi da trovanja klorom nije bilo, te da je analiza vode provedena u Tuheljskim toplicama pokazala da je razina klora u vodi bila i niža od dopuštene.

Jučer smo primili faksimil Povijesti bolesti 24-godišnjakinje iz bolnice Sveti duh na kojem se vidi kako je liječnica postavila dijagnozu "Intoxicatio cum solutio chloridii", što znači "trovanje kloridnom otopinom".  


Kliknite za cijeli nalaz

A.H.
Foto: Terme-tuhelj.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara