Prije nekoliko dana u Zagrebu uhićen Svjetlan Stanić, optuženik iz akcije "Maestro"

Prije nekoliko dana u Zagrebu uhićen Svjetlan Stanić, optuženik iz akcije "Maestro"

U SJENI nedavnih ubojstava u Zagrebu i u javnosti široko rasprostranjene priče o "konačnom" obračunu države s organiziranim kriminalom, medijima je tek danas od strane policije potvrđena informacija da je prije nekoliko dana uhićen poduzetnik Svjetlan Stanić.

Otvoreni radio javio je da je Stanić uhićen temeljem tjeralice zagrebačkog Županijskog suda, te je nakon uhićenja sproveden u Okružni zatvor u Zagrebu. On se navodno nije dobrovoljno predao, već je uhićen.

Taj podatak se ne slaže s informacijom da se Stanić u pratnji odvjetnika Ante Nobila prije dva dana pojavio na sjednici Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu.

Na toj je sjednici odlučeno da mu se ukine odluka o pritvoru uz jamčevinu od 500.000 kuna, međutim Stanić je ostao u zatvoru u Remetincu dok o žalbi USKOK-a Vrhovni sud ne donese konačnu odluku. USKOK se naime žalio na odluku o ukidanju pritvora Staniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o bosanskohercegovačkom poduzetniku i vlasniku Stanić grupe, koji je prošle godine osumnjičen za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Nakon što je policija u akciji Maestro uhitila devet osoba, jedini je Svjetlan Stanić sve do nedavno ostao nedostupan policiji.

U veljači ove godine Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podigao je optužnicu protiv desetero optuženika uključujući i Stanića za kojim je raspisana tjeralica. Okrivljeni su Josip Matanović, Robert Peša i Ivan Gotovac, potpredsjednici Hrvatskog fonda za privatizaciju te bivši djelatnik fonda Igor Petlevski, savjetnik u Fondu Darko Mrkonjić, zagrebački odvjetnik Juraj Parazajder, odvjetnica iz Buja Asja Piplović, njezin zagrebački suradnik Mladen Jandriček, osječki poduzetnik i izvanredni profesor na tamošnjem Ekonomskom fakultetu Mane Medić te Svjetlan Stanić.

R.I.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara