"Prijedlog zakona o elektroničkim komunikacijama je licemjeran"

PREDLOŽENI Nacrt Zakona o elektroničkim komunikacijama u svojoj preambuli je licemjeran, ističe Tatjana Holjevac, predsjednica zagrebačke Gradske skupštine.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj skupštini Holjevac je apelirala na zastupnike u Hrvatskom saboru da ne prihvate taj zakon. Nazvala ga licemjernim jer u svojoj preambuli navodno promovira zaštitu potrošača, kvalitetno, transparentno i nediskriminirajuće upravljanje kabelskom kanalizacijom te se poziva i na zemlje Europske unije.

"Ako je zakon rađen po uzoru na zemlje Europske unije, kako to da su neke njene članice najavile tužbu zbog kršenja međunarodnih ugovora i diskriminacije, ukoliko se predloženi zakon prihvati?", pita Holjevac i dodaje kako je Hrvatska iz Europske komisije dobila signale koji upozoravaju kako bi stanje u telekomunikacijama u Hrvatskoj moglo biti važna prepreka u pristupanju Hrvatske u EU.

"Vlada ovim zakonom praktički poklanja DTK monopolističkom operateru, Hrvatskom Telekomu, pa ostaje nejasno kako se može govoriti o kvalitetnom, transparentnom i nediskriminirajućem upravljanju kabelskom kanalizacijom", zaključuje Holjevac i napominje kako je pravi sadržaj prijedloga zakona oprečan opetovanim razlozima za njegovo donošenje.

B.V.
Foto: radio5plus.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara