Prijestolonasljednik Aleksandar II. Karađorđević: Želio bih se sastati s Josipovićem

Prijestolonasljednik Aleksandar II. Karađorđević: Želio bih se sastati s Josipovićem

Tekst: N.A.
Foto: Ilustracija

"MORAMO se suočiti s činjenicom da su zbog ludila izgubljene godine u posljednjem desetljeću 20. stoljeća. Građani i dalje teško žive, nezadovoljni su, razočarani i neraspoloženi, a toliko toga moglo se izbjeći", kazao je srpski prijestolonasljednik, princ Aleksandar II. Karađorđević, sin posljednjega jugoslavenskog kralja Petra II., u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Prijestolonasljednik Aleksandar nakon pada Miloševićeva režima zajedno s obitelji živi u Srbiji i aktivno sudjeluje u njezinu političkom životu. Ocijenio je kako je za vrijeme Miloševića zbog upotrebe negativne religije i negativnog nacionalizma plaćena visoka cijena širom bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar II. Karađorđević drži da bi ustavna parlamentarna monarhija dobro funkcionirala u Srbiji. "Neutralni šef države bi bio garancija stabilnosti, jedinstva, kontinuiteta, pružio bi neutralno uporište oko kojega bi se svi okupljali. Srbija bi razvila novi pozitivni imidž na koji bi bila ponosna", ocijenio je.

Prijestolonasljednik se nada da će se odnosi između Hrvatske i Srbije poboljšati jer smo, kaže, potrebni jedni drugima na putu u EU. "Obje strane su radile pogreške u prošlosti, ali vjerujem da se sada svi želimo okrenuti budućnosti i unaprijediti odnose. Pratio sam izbore u Hrvatskoj i želim predsjedniku Josipoviću sve najbolje, a želio bih ga i sresti", ustvrdio je Aleksandar II. Karađorđević. O tužbi za genocid koju je Srbija podignula protiv Hrvatske, istaknuo je kako je ono što se dogodilo u prošlosti nevjerojatno i šokantno te kako se moraju spriječiti "novi košmari".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara