Prijetili da će mu sina zaraziti virusom HIV-a ukoliko im ne plati 350 000 eura

Prijetili da će mu sina zaraziti virusom HIV-a ukoliko im ne plati 350 000 eura

DVA MUŠKARCA privedena su istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci pod optužbom da su od riječkog poduzetnika ucjenom pokušali iznuditi 350 tisuća eura. Policija je priopćila da su se poduzetniku od kojeg su tražili novac javljali telefonom i prijetećim pismima, a nakon što su od njega uspjeli iznuditi manju svotu, ucjene su se nastavile. Osumnjičeni su također i za posjedovanje oružja i eksplozivnih naprava.

Dva su se muškarca u dobi od 36 i 39 godina, prema neslužbenim informacijama, svojoj žrtvi prvi put javili u rujnu ove godine kad su mu pred kućnim vratima ostavili torbu s porukom da traže 250 tisuća eura i ručnom bombom. Zaprijetili su kako će mu ubiti sina ukoliko im ne plati traženi iznos, a on se nakon toga može sam raznijeti bombom koju su mu priložili. Opet su se javili nakon nekoliko dana s uputama na koji će im način predati novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki je poduzetnik pratio njihove upute, ali u torbi je bila manja količina novca jer je ucjenjivače planirao uloviti u klopku. Oni su nakon toga zatražili 350 tisuća eura, zaprijetili mu da će mu zaraziti sina virusom HIV-a, a prijeteće su poruke slali i njegovim djelatnicama. Nakon što su mu jučer javili da ima 72 sata da im preda novac, intervenirala je policija i uhitila iznuđivače kojima je istražni sudac odredio 30 dana pritvora.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara