Prijetnje njemačkim protestantima koji planiraju spašavati migrante

Prijetnje njemačkim protestantima koji planiraju spašavati migrante
Foto: EPA

PREDSJEDNIK Vijeća Njemačke protestantske crkve Heinrich Bedford-Strohm primio je nekoliko prijetnja smrću nakon što je ova Crkva najavila nabavljanje vlastitog broda koji bi spašavao brodolomce migrante na tzv. Sredozemnoj ruti, javljaju njemački mediji u subotu.

"Primio sam prilično konkretne prijetnje smrću zbog angažmana oko spašavanja izbjeglica", rekao je Bedford-Strohm u razgovoru za subotnje izdanje dnevnika Augsburger Allgemeine.

On je rekao kako prijetnje "ne uzima previše ozbiljno", ali ih prijavljuje policiji kako bi svaki ovakav slučaj bio zabilježen.

"Akcija nije povezana s političkim aktivizmom"

Predsjednik Vijeća Njemačke protestantske crkve, koja predstavlja nekoliko luteranskih i evangeličkih crkava u Njemačkoj, odbacio je optužbe da je Crkvi ovom akcijom stalo do publiciteta.

"Ova akcija nije povezana s političkim aktivizmom", rekao je Bedford-Strohm i pojasnio kako se i ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer založio za spašavanje brodolomaca u Sredozemlju.

"Ja ga u potpunosti podržavam u njegovom nastojanju da za akciju spašavanja dobije podršku ostalih zemalja članica Europske unije. Ali mi ne smijemo sjediti, ništa ne poduzimati i čekati da se Europa dogovori. Mi moramo djelovati odmah", rekao je Bedford-Strohm.

Njemačka protestantska crkva najavila je prije nekoliko tjedana planove o kupnji vlastitog broda koji bi spašavao brodolomce na migrantskoj ruti u Sredozemlju. Prema informacijama Bedford-Strohma, planovi o nabavci i registraciji broda "napreduju dobro".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara