Priopćenje Badela: Kod nas je policija samo navratila

Priopćenje Badela:  Kod nas je policija samo navratila

Tekst: I.Ć, P.V.
Foto: Seebiz.eu

KAKO DOZNAJE Index kriminalistička policija ušla je jutros u ured šefa Uprave Badela Ante Perkovića, a za sada nema i službene potvrde koji se materijali traže u uredu prvog čovjeka Badela.

Nakon što je Index objavio da je policija ušla u prostorije firme, to su priznali iz Badela. No, oni tvrde kako se radi samo o informativnoj posjeti, a odlaze i toliko daleko da tvrde kako su iz razgovora s policajcima došli do zaključka da su optužbe protiv Perkovića bespredmetne! Kako im je policija mogla otkriti te informacije, nije sasvim jasno, s obzirom da su na naš upit o istražnim radnjama u Badelu ranije odgovorili kako ne mogu odavati detalje o istrazi koja je u tijeku!

Badel: Policija je došla samo zatražiti dokumentaciju

Iz Badela priznaju kako je policija danas posjetila tvrtku, ali u priopćenju koje su poslali navode kako su došli samo kako bi obavijestili predsjednika Uprave Perkovića o anonimnoj kaznenoj prijavi koja je protiv njega podnesena i zatražili odgovarajuću dokumentaciju. No, iz Badela ipak ističu kako su razočarani "obmanom pojedinih medija i male grupe dioničara jer smatraju da se previše prostora daje anonimnoj kaznenoj prijavi, iako je navedena prijava, kao što je Index ranije objavio, izuzetno dobro dokumentirana.

"Ta prijava, iza koje se očito krije skriveni interes i loše namjere, nanoseći izrazitu štetu ugledu firme, potječe od zlonamjernih pojedinaca jer bi u protivnom javno istupili, te istu prijavu potpisali svojim imenom i prezimenom", poručuju iz Badela uz napomenu da se, prema njihovim saznanjima iz kratkog razgovora s policijom, radi o "neutemeljenim i bespredmetnim navodima".

"Ovi kontinuirani pritisci i istupi predstavnika grupice dioničara, bivših menadžera, posljednjih dana itekako su povezani s Glavnom skupštinom društva, a sve s ciljem da se diskreditira rad Uprave Badela 1862 d.d. na čelu sa predsjednikom Uprave, g. Antom Perkovićem", zaključuje se u Badelovom priopćenju. 

Index otkrio kaznenu prijavu protiv Perkovića u kojem ga se tereti da je oštetio firmu za više od 50 milijuna kuna

Podsjetimo, Index je prvi objavio kako je Perković, predsjednik Uprave Badela 1862, u trezor firme pospremio dodatnih 9,97 posto Badelovih dionica za koje je Hrvatskom mirovinskom i investicijskom društvu platio 22,5 milijuna kuna. Sve to i ne bi bilo pretjerano čudno da se transakcija nije dogodila neposredno uoči skupštine dioničara Badela na kojoj bi trebala biti zatražena Perkovićeva smjena i da je do otkupa dionica došlo usprkos tome što je ugovor koji su sklopili Badel i HMID postao pravno neobvezujući zbog kršenja njegovog 3. članka od strane Perkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Index je prvi objavio da su radnici i dioničari Badela 1862. protiv predsjednika Uprave te firme Ante Perkovića podnijeli kaznenu prijavu kojom ga optužuju da je oštetio firmu za više od 50 milijuna kuna. 

Tada je glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić potvrdio da je prijava koja datira od 18. rujna ove godine zaprimljena, nakon čega je sastavljen spis koji će biti proslijeđen Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. U zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu nam je, pak, rečeno kako oni provode istragu na osnovu kaznene prijave protiv Perkovića, ali da postoji još jedna prijava koju je podnio "CITI tržišni zavod".

Radnici i dioničari Badela Perkovića terete po nekoliko stavki, ali najzanimljiviji dio prijave su svakako prve dvije točke, koje su ujedno i najbolje dokumentirane. Radi se o navodno štetnim ugovorima koji su na Perkovićevo inzistiranje potpisani s vinarijom "Vrgorka" iz Vrgorca i tiskarom Grafpex iz Zagreba. Samo ugovorima s te dvije tvrtke je Perković, navodi se u prijavi, oštetio Badel za nešto više od 50 milijuna kuna.

> Potrošio 22,5 milijuna kuna na dionice u pokušaju da ostane šef Uprave Badela

> Ekskluzivno: Šef Uprave Badela kazneno prijavljen da je oštetio firmu za više od 50 milijuna kuna

> Badelov odvjetnik: Kaznena prijava protiv Perkovića je nebulozna i bespredmetna!

> Šef Uprave Badela: Određeni ljudi žele rasprodati kompaniju i preuzeti njene nekretnine

> Hoće li Badel završiti kao Pevec?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara