Priopćenje Ferala: Istraživanje Sindikata novinara Hrvatske provedeno glupo i podlo

NOVINARE Ferala, javili su nam priopćenjem, "grubo je izmanipulirao" Sindikat novinara Hrvatske, koji je u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom političkih znanosti i bečkim institutom IPI proveo među hrvatskim novinarima istraživanje "Sloboda novinara", a tzv. neslužbene i nepotpune rezultate prošlog tjedna proslijedio "Slobodnoj Dalmaciji".

Feralovci u priopćenju kažu:

"Prema SNH-u, 80 posto novinara "Ferala" osjeća se neslobodnima u svom radu i redakciji; osim što je taj podatak neobična laž, on se niti "tehnički" nije mogao izračunati iz ovog istraživanja-ankete.

Samo troje novinara "Ferala", naime, u listopadu se prošle godine odazvalo na rečenu anketu (Za "Feral" inače piše oko 40 stalnih novinara i vanjskih suradnika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je matematički moguće izračunati gornjih 80 posto na uzorku od tri ispun-jena anketna listića? Osim toga, uvodni tekst ankete jasno daje ispitanicima do znanja da je istraživanje "anonimno" i da se provodi "u znanstvene svrhe".

Anonimno čak i u odnosu na same organizatore istraživanja, budući da nigdje nije naznačeno koji novinar je ispunio određeni listić, i za koji medij taj novinar radi. Što će reći da nije jasno samo to je li ovo istraživanje provedeno gluplje ili podlije.

Zbog objavljene laži, međutim, osjećamo se bezočno izi-granima od strane organizatora ovog istraživanja-ankete, i uvjereni smo da je objavljivanjem spomenutih "neslužbenih i nepotpunih rezultata" hotimično obmanuta javnost.

Zahtijevamo stoga da Sindikat novinara Hrvatske utvrdi tko je kriv za štetu koja je nanesena nama i našim novinama, i da poduzme odgovarajuće mjere kako se nešto slično ne bi dogodilo još nekome, jer nama ponovno sasvim sigurno neće." - kaže se u priopćenju koje potpisuju "novinari Feral Tribunea, ujedno novinari SNH-a".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara