Priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade

VLADA je na današnjoj zatvorenoj sjednici osnovala Povjerenstvo za stručnu ocjenu prijedloga stranih država za sklapanje međudržavnih ugovora o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.


U Povjerenstvo se imenuje predstavnik Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, Ministarstva financija, Ministarstva vanjskih poslova i Državnog odvjetništva.

Vlada je otpisala potraživanje državnog proračuna prema Medijskom centru Glas Slavonije d.d., iz Osijeka na ime poreza na promet proizvoda i usluga, u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Potraživanje je otpisano jer su u toj tvrtki u tijeku aktivnosti koje imaju za cilj izgradnju i daljnji razvoj profitabilne i medijski profesionalne kuće, kojom će dalje kao većinski vlasnici upravljati "mali dioničari", a pretpostavka za realizaciju tog projekta je saniranje financijskih obveza tvrtke, o čemu se također vode pregovori s bankama i velikim dobavljačima.

Na teret tekuće zalihe državnog proračuna odobreno je 75.442 kn za

provedbu izbora za članove Općinskog vijeća novoosnovane Općine Kolan u Zadarskoj županiji te 291.292 kuna za financijsku potporu grada Orahovici.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i

Vlade Republike Indije o suradnji na području zdravstva i medicine.

Pokrenut je i postupak za potpisivanje Konvencije za zaštitu osoba glede automatizirane obrade osobnih podataka i Dodatnog protokola uz Konvenciju u vezi nadzornih tijela i

međunarodne razmjene podataka.

Na zatvorenoj sjednici Vlada je imenovala Nikolu Tadića zamjenikom predstojnice Ureda za nacionalne manjine. Razriješeni su neki

stari te imenovani novi članovi upravnih vijeća Kliničke bolnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split, Klinike za tumore Zagreb i Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva imenovano je 28-člano

Nacionalno povjerenstvo za suzbijanje HIV/AIDS-a.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za

voćarstvo Ante Biško te je Juraj Orenda imenovan novim

predsjednikom Upravnog vijeća. Gordan Markotić razriješen je

dužnosti nacionalnog koordinatora za Pakt o stabilnosti i

koordinatora suradnje Republike Hrvatske za SECI, radi odlaska na

novu dužnost. Na te dužnosti imenovana je Spomenka Cek, stoji u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

(Hina) pp az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara