Pripadnica HV-a za kojom se mjesecima tragalo pronađena mrtva

Pripadnica HV-a za kojom se mjesecima tragalo pronađena mrtva
Foto: Nestali.hr

NAKON što su u rijeci Savi kod Velike Gorice nedavno pronađeni posmrtni ostaci ženske osobe, obdukcijom je utvrđeno kako je riječ o Gospićanki Jadranki Skender koja je bila knjigovotkinja u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku i pripadnica Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga HV-a, javlja Lika online.

Podsjetimo, ona je nestala u noći s 3. na 4. prosinca u Zagrebu. Mjesecima je za njom trajala potraga.

Vijest o njezinoj smrti objavili su iz Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade "Vukovi", čiji je bila član.

"S dubokim pijetetom objavljujemo informaciju da je nakon višemjesečne potrage pronađena mrtva Jadranka Skender, djelatnica Počasno zaštitne bojne HV-a koja je nestala četvrti prosinca prošle godine u Zagrebu.

Jadranka je bila pripadnica ratne postrojbe 9. gardijske brigade “VUKOVI” zaposlena u zapovjedništvu brigade, vojničku karijeru nastavila je u Počasno zaštitnoj bojni. Zadnje radno mjesto bilo joj je u Uredu Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na računovodstvenim poslovima.

Sahrana naše Jadranke bit će u subotu, 27. lipnja 2020. godine u 15 sati na mjesnom groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću.

U ime svih pripadnika Udruge ratnih veterana  9. gardijske brigade “VUKOVI“ obitelji upućujemo iskrenu sućut", objavili su.

Višemjesečna potraga

Policija je u veljači ove godine detaljno opisala kako je izgledala potraga.

"Vezano uz nestanak osobe i postupanje policijskih službenika od trenutka prijave, obavještavamo Vas da su policijski službenici poduzeli sve mjere i radnje prilikom traganja koje poduzimamo i dalje, u suradnji s Vojnom policijom i Ravnateljstvom civilne zaštite.

Po prijavi nestanka stavili smo u funkciju sve 'alate' koje koristi policija u traganju za nestalim osobama. Tog istog dana, 4. prosinca 2019. godine oko 23.35 sati, policija je započela s pretragom terena za koji su policijski službenici na temelju prikupljenih saznanja locirali kao moguću početnu lokaciju traganja.

Nakon početnog rada policijskih službenika iz policijske postaje, pretragu na samom terenu proveli su policijski službenici iz dviju policijskih postaja s područja Novog Zagreba i Trešnjevke uz Vojnu policiju.

Pronađen automobil

Sat vremena kasnije pronađen je automobil osobe za kojom se traga, i to u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka.

Potom, policijski službenici, uz ispomoć Vojne policije i uz koordinaciju Operativno komunikacijskog centra policije Policijske uprave zagrebačke, osim pretrage sjevernog dijela korita rijeke Save, pretražili su i južni dio korita, no tom prilikom nije se došlo do korisnih saznanja vezanih uz pronalazak nestale osobe.

Čim su se stvorili uvjeti za pretraživanje rijeke Save, 5. prosinca 2019. godine, policijski službenici su u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite i uz aktivno sudjelovanje vatrogasaca iz Zagreba i Velike Gorice, u jutarnjim satima nastavili i tu vrstu traganja. Tada su se na mjestu događaja nalazili policijski službenici, vatrogasci JVP Zagreb i Velika Gorica sa šest vatrogasnih vozila, plovilom s dva sonara, jednim čamcem i jednim dronom, uz auto-patrole koje su obilazile svoja postajna područja.

Svo navedeno ljudstvo i tehnička oprema stavljena je u punu funkciju prilikom pretrage obale i korita rijeke Save od Jadranskog mosta do kaskada (kod toplane) i od Domovinskog mosta do mjesta Vrbovo Posavsko, a što uz sav trud angažiranih, do sada nije dalo rezultata.

Nadalje, kamere u neposrednoj blizini pronalaska osobnog automobila nestale pregledane su te se nije došlo do korisnih saznanja, dok je za osobni automobil kojeg spominjete utvrđeno kome pripada te se također nije došlo do korisnih saznanja o nestanku osobe.

Rekonstruirano kretanje

Ujedno, 8. prosinca 2019. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke obavljena pretraga korita rijeke Save, kao i pregled uz rijeku Savu na njihovom području. Ujedno, 9. prosinca, pomoću službenog plovila Policijske postaje Novska ponovno je pregledano dio korita rijeke Save na postajnom području Novska, a od strane pripadnika HGSS s jednim čamcem i tri osobe obavljena je pretraga dijela korita rijeke Save, od mjesta Martinska Ves do mjesta Vrbova Posavsko.

Samo u jednom danu traganja osim policije, HGSS-a, vatrogasaca za njom je tragao i 71 pripadnik HV-a, deset plovila, bespilotna letjelica, dronovi. Komunalno redarstvo policiji je stavilo na raspolaganje snimke gradskih nadzornih kamera te je na taj način rekonstruirano njezino kretanje. Pregledom nadzornih kamere svih tvrtki na ruti kojom se osoba kretala, zaključeno je da nema nikakvog objašnjenja da se trebala kretati tom rutom.

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave sisačko-moslavačke i dalje nastavljaju s mjerama traganja za nestalom osobom, obavljajući pregled terena uz rijeku Savu, prikupljanju obavijesti s mještanima, od ribolovnih udruga, ribiča, ribočuvara, djelatnika vodoprivrede, djelatnika koji rade na skelama i brodarima koji su na rijeci Savi", priopćila je tada policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara