Pripadnik HOS-a koji je navodno priznao likvidaciju 19 romske djece: Ja nisam zločinac!

"JA NISAM nikakav zločinac i u brigadi HOS-a bio sam sedma osoba po vojničkom rangu", tvrdi Nijaz Čaušević Medo, kojeg se sumnjiči da je sudjelovao u likvidaciji 19 romske djece u mjestu Sijekovac kod Bosanskog Broda.

Podsjećamo, banjalučki list Fokus objavio je kako se Čaušević prije nekoliko dana javio odvjetniku Dušku Tomiću i priznao mu zločine. Također mu je, tvrdi Tomić, kazao kako su romska djeca putovala autobusom u zapadne zemlje te da su bila ubijena zbog prodaje organa.

List piše da je Čaušević tada bio predsjednik Kriznog štaba MZ Sijekovac te da se pod njegovim zapovjedništvom od ožujka do listopada 1992. godine masakriralo Srbe po selima oko Bosanskog Broda. U Sijekovcu je također bila pronađena masovna grobnica s 19 golih i izmasakriranih dječjih tijela, a list tvrdi da su unajmljeni liječnici iz Danske izvadili mozak i koštanu srž.

Čaušević sada živi normalnim životom u mjestu Kavran u Istri i kako je kazao za Regional Express, neugodno je iznenađen medijskim napisima. Kolege iz lista kažu nam kako je Čaušević nevoljko stao pred njihov objektiv te kako nije bio pretjerano raspoložen za razgovor o zločinu.

J.M.
Foto: Regional Express

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara