Pristaše Moqtade al-Sadra nastavit će pobunu protiv koalicijskih snaga

PRISTAŠE radikalnog šijitskog svećenika Moqtade al-Sadra nastavit će svoju pobunu protiv okupacijskih vojnih snaga sve dok se one ne povuku iz naseljenih područja i dok se iz zatvora ne puste irački zatvorenici, rekao je na konferenciji za novinare održanoj u utorak al-Sadrov pomoćnik Qays al-Khazali.

"Naša se pobuna nastavlja. Ne namjeravamo pregovarati dok se ne ispune naši zahtjevi, a to su povlačenje iz naseljenih područja i puštanje zatvorenika ", rekao je al-Khazali pročitavši al-Sadrovu izjavu kojom se osuđuju američki predsjednik George W. Bush i američka okupacija Iraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pobuna pokazuje da irački narod nije zadovoljan okupacijom, te da neće prihvatiti opresiju", kaže se u al-Sadrovoj izjavi, te se dodaje kako je on pozvao sve zemlje koje imaju vojne snage u Iraku da što prije povuku svoje vojnike iz te zemlje.

"Svoje riječi upućujem velikome đavlu Bushu i pitam se tko je protiv demokracije? Je li to onaj tko zagovara mirni otpor ili onaj koji baca bombe na jedan narod i prolijeva krv?", kaže se u izjavi.

Washington tvrdi da će al-Sadr biti uhićen te da mu neće biti dopušteno da na bilo koji način utječe na prijelaz Iraka na demokraciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara