Pritisci iz Uprave? Glavni urednik Novog lista Ivica Đikić podnio ostavku

Tekst: J.Š.
Foto: Novi list

IVICA ĐIKIĆ na mjestu glavnog urednika Novog lista bio je niti punih godinu dana, a ostavku je objavio danas poslijepodne na uredničkom kolegiju. Direktorica Novog lista Nataša Mijačika potvrdila je u popodnevnim satima kako je Đikićeva ostavka i prihvaćena. Đikić će kao v.d. glavnog urednika uređivati Novi list do kraja svibnja, nakon čega će prijeći u zagrebačko dopisništvo.

Đikić, kako doznajemo od kolega iz Novog lista, nije više mogao podnositi pritiske iz Uprave lista te je odbio sastaviti listu novinara i drugih djelatnika koji su trebali dobiti otkaz. Jedan od razloga ostavke je i neslaganje Uprave i glavnog urednika u pogledu koncepcije lista.

Uprava, naime, inzistira na orijentaciji na regionalno tržište, a na štetu nacionalnog izdanja, računajući na stabilnost riječkog i istarskog tržišta i tamošnje pretplatnike, dok bi ostatak postao žrtvom rezanja. Upravo to je ono što posebno sada brine kolege iz Novog lista, od kojih se neki već i pripremaju na uručenje otkaza.

Prvi je danas već "pao", a navodno ih se sprema još. Naime, vlasnik Robert Ježić ugovorno se obvezao zadržati ljude koji su bili u novini u trenutku kada ju je kupio do 2011. godine. Novi list nedavno je pokrenuo i sportski dnevnik Sport plus čiji su poslovni rezultati navodno ispod očekivanja. Također, planirao se i redizajn novine, kao i portala, no i od toga se odustalo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara