Pritvoren bivši doministar Dorešić zbog snimanja i prisluškivanja novinarke Findak

BIVŠI doministar prosvjete i športa Miroslav Dorešić (53) pritvoren je na mjesec dana zbog sumnje da je neovlašteno snimao i prisluškivao novinarku HRT-a Sunčicu Findak s kojom je bio u izvanbračnoj vezi.

Istražni sudac Boris Ivančić u izjavi za Hinu ne navodi ime žene koja je Dorešića prijavila za neovlašteno snimanje i prisluškivanje. 

Sudac Ivančić izjavio je da Dorešiću jučer nakon saslušanja, odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i dokaze, ali i opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.

Dorešić je na saslušanju, u nazočnosti branitelja, ostao kod svoje obrane koju je dao istražnom sucu prije tjedan dana kada je uhićen i priveden nakon što ga je 41-godišnja Sunčica Findak, s kojom je pet godina živio u izvanbračnoj zajednici, prijavila da ju je neovlašteno snimao i prisluškivao. Dorešić je tada nakon saslušanja pušten ali uz zabranu približavanja i kontakta s Findak.

Findak je Dorešića prvi put prijavila zbog prijetnji 25. kolovoza, nakon čega ga je policija 2. rujna kazneno prijavila zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu. Budući da Dorešić ni nakon toga nije prestao uznemirivati ženu, već je u javnost iznio neke detalje iz njenog intimnog života, policija ga je prošlog tjedna uhitila i privela istražnom sucu zbog sumnje da je neovlašteno snimao i prisluškivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za to je kazneno djelo predviđena novčana ili kazna zatvora do jedne godine.

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da će istražni sudac ispitati i Findak koja je prijavila Dorešića.

Intimne fotografije u Imperijalu

Findak i Dorešić upoznali su se prije pet godina kada je on bio zamjenik ministra za školstvo, a ona novinaraka HTV-a koja je pratila resor školstva. Jedno i drugo bili su u braku. Po kazivanju njihovih prijatelja, dogovorili su se da razvrgnu brakove u kojima su bili te su odmah počeli živjeti zajedno.

Findak se prije tri godine razvela od supruga Ive Žigića, no Dorešić to nije učinio, štoviše izbjegavao je pitanja o tomu. Dorešić je još uvijek u braku s liječnicom KBC Sveti Duh. To mu je druga supruga s kojom ima četvero djece.

Nakon što je Findak odlučila ostaviti Dorešića uslijedila su njegova maltretiranja i ucjenjivanja. Počela je dobivati njegova prijeteća pisma i diskreditirajuće fotografije. Bivši doministar uvredljiva je pisma i intimne fotografije slao na HTV kolegama novinarke Findak te njenim roditeljima. Hrvatski tabloid Imperijal nedavno je objavio obnažene fotografije S. Findak koje je Dorešić potajno snimio na početku njihove veze.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara